eur:
397.73
usd:
364.53
bux:
70240.32
2024. augusztus 6. kedd Berta, Bettina
Lévai Zoltán (piros) és a török Burhan Akbudak a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kötöttfogású birkózás 77 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében a párizsi Mars-mező Arénában 2024. augusztus 6-án. A magyar versenyző győzött és bejutott a negyeddöntőbe.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Lévai Zoltán legyőzte a török világ- és Európa-bajnokot

Lévai Zoltán 2-1-es pontozással legyőzte a török Burhan Akbudakot a férfi kötöttfogású birkózók 77 kg-os súlycsoportjában.

A 82 kg-ban világ- és Európa-bajnok török ellen Lévai Zoltán aktívan kezdett, 1-0-s vezetést szerzett. Az első három percben egyszer sikerült ellenfelét kitolni a szőnyegről, így már kétpontos előnyre tett szert.

A rövid pihenő után a török éppen úgy szerzett egy pontot, mint magyar riválisa a meccs elején. Ő is azt választotta, hogy földharcban küzdhessenek, de nem tudott mit kezdeni a szívósan védekező Lévaival.

Felállította őket a mérkőzésvezető, akkor két perc volt hátra. Lévai volt frissebb, aktívabb a folytatásban, de okosan birkózva őrizte az előnyét.

Győzött 2-1-re és továbbjutott. Következő ellenfele az örmény származású bolgár Aik Mnatszakaniant legyőző, azeri Sanan Suleymanov lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.06. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×