eur:
396.79
usd:
361.48
bux:
70182.56
2024. augusztus 5. hétfő Krisztina
Ritter Árpád, a női válogatott szövetségi kapitánya és Sleisz Gabriella a nők 65 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében, a japán Gempei Ajana elleni mérkőzés közben a budapesti birkózó-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2018. október 23-án. A japán versenyző 8-0-ra győzött.
Nyitókép: Czagány Balázs

Sleisz Gabriella: annyian kérdezték, hogy most már izgulok

Bár a magyar birkózóválogatott versenyzői csak kedden kezdik meg szereplésüket a párizsi olimpián, de hétfőtől Sleisz Gabriella révén – az ötkarikás játékok történetében először – magyar női bíró lép szőnyegre a Mars-mező Arénában.

„Az elmúlt két-három hétben annyian kérdezték tőlem, hogy izgulok-e, hogy most már azért izgulok” – mondta az MTI-nek Sleisz Gabriella az utazás előtt, majd hozzátette, bíróként más fajta izgulás fogja el, mint a versenyzői évei alatt. „Versenyzőként csak magamért izgultam, és csak magammal kellett elszámolni. Felmentem a szőnyegre, és vagy sikerült vagy nem. Bíróként viszont teljesen más, ott másokért is felelek, ha rosszul bíráskodok, vagy nem úgy jön ki a lépés, akkor ott sorsok dőlnek el”.

A 34 éves bíró, aki négy évvel ezelőtt még a római Európa-bajnokságon a 65 kilósok között versenyzett, aktív pályafutását követően sípra cserélte birkózócipőjét, mivel komolyabban kezdett el foglalkozni a bíráskodással, valamint a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia női szakágának egyik edzője lett. Sleisz tavaly komoly lehetőséget kapott, ugyanis döntőt vezethetett a belgrádi kvalifikációs világbajnokságon, ezt pedig hiba nélkül megoldotta, így május végén egyedüli magyarként szerepelt a neve az olimpiára utazó bírók listáján.

„Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy ott lehetek az olimpián. Nyilván szerettem volna, de nem gondoltam, hogy ilyen hamar sikerül kijutni. Négy éve még versenyző voltam, még az év végi magyar bajnokságon is indultam, most meg olimpián bíráskodhatok és ott lehetek legnagyobbak között” – mondta Sleisz, akinek a párizsi játékok lesz az első olyan világversenye, amelyen

egyedüli magyar bíróként vesz részt.

Sleisz versenyzőként kilenc évig erősítette a felnőtt válogatottat, 2012-ben bronzérmes volt az egyetemi vb-n, így a nemzetközi mezőny nagy részével együtt edzett és versenyzett, de képes elvonatkoztatni attól, ha ismerősök lépnek fel vele szemben a szőnyegre.

„Elég nehéz elvonatkoztatni, mivel a vb-n és a kvalifikáció alatt is voltak olyan versenyzők, akikkel napi szinten együtt edzettünk és baráti viszonyt ápolunk. Nehéz, de meg tudom oldani, amikor feljönnek a szőnyegre, akkor már csak egy piros és egy kék versenyzőt látok. Teljes mértékben tárgyilagos vagyok és csak azzal foglalkozok, ami a szőnyegen történik” – zárta gondolatait Sleisz Gabriella.

A párizsi olimpia birkózó versenyei hétfőtől vasárnapig tartanak. A magyar versenyzők közül elsőként, kedden Lévai Zoltán lép szőnyegre (kf, 77 kg), majd másnap Losonczi Dávid (kf, 87 kg) is megkezdi szereplését. Ligeti Dániel (szf, 125 kg) pénteken, Nagy Bernadett (női 76 kg) és Muszukajev Iszmail (szf, 65 kg) pedig szombaton lép először szőnyegre. A versenyek minden súlycsoportban két napon át tartanak.

(Címlapképünkön: Ritter Árpád, a női válogatott szövetségi kapitánya és Sleisz Gabriella a nők 65 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében, a japán Gempei Ajana elleni mérkőzés közben a budapesti birkózó-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2018. október 23-án.)

Címlapról ajánljuk
Chema Rodriguez: ha jól dolgoztál, de mégis üres kézzel távozol, az nehéz

Chema Rodriguez: ha jól dolgoztál, de mégis üres kézzel távozol, az nehéz

A férfi kézilabda-válogatott számára véget ért a párizsi olimpia a franciák elleni 24-20-as vereséggel. A játékosok úgy érzik, leginkább az első körben, Egyiptom ellen ment el a továbbjutás.

Magyar tűzoltók küzdenek a lángokkal, egy teljes falut próbálnak megmenteni

Észak-Macedóniába a múlt héten 46 emberből és 13 járműből álló magyar tűzoltócsapat érkezett, amely a külföldi kontingensből az egyetlen szárazföldi egység – mondta az InfoRádióban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. Dóka Imre arról is beszélt, hogy a nagy forróság és az időnként feltámadó szél mellett az is nehezíti az oltást, hogy az érintett terület vízhiányos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×