eur:
398.47
usd:
362.5
bux:
69419.94
2024. augusztus 5. hétfő Krisztina
Nagy Ádám (k), valamint a szerb Dusan Mandic (b) és Viktor Rasovic (j)  a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi vízilabdatornáján, a B csoportban játszott Magyarország - Szerbia mérkőzésen a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Erődemonstráció: magabiztosan verte a szerbeket a pólóválogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott már biztosan továbbjutott, és a szerbek elleni 17-13-as győzelemmel zárta a csoportkört a párizsi olimpián.

A magyar együttes két győzelemmel és két vereséggel várta az utolsó fordulót a párizsi olimpián. Ez volt az első mérkőzés, amelyet az eddig az úszóversenyek helyszínéül szolgáló La Defénse Arénában rendeztek, és szinte csordultig megtelt a hatalmas létesítmény, nagyjából 16 ezren voltak kíváncsiak a két gigász csatájára.

Az első pár akció mindkét oldalon sikertelen volt, vagy a bekkek dolgoztak jól, vagy a kapusok. Aztán három perc után egy megúszás után Fekete Gergő talált be, higgadtan megvárva, amíg el tudja lőni a kapus mellett a labdát. A következő támadásnál fórba került Szerbia, amit elsőre még sikerült kivédekezni, ám aztán Milos Cuk egyenlített.

A következő magyar támadás elhalt, a másik oldalon Cuk kilőtte a jobb sarkot, Vogel Soma tehetetlen volt. Aztán Vámos szép mozdulattal gyorsan egalizált. Mandic révén újra a szerbek vezettek, majd kimaradt egy magyar emberelőny. Az utolsó percben az ellenfél kihasznált egy fórt, a kapu elé betett labdát Vico húzta be. Zalánki lövése kijött a kapusról, így 4-2-es szerb előnnyel ért véget az első nyolc perc.

Második negyed

Fekete Gergő gyorsan csökkentette a hátrányt, majd Zalánki remek lövése már egyenlítést jelentett a 10. percben. Feljavult a védekezés, több szerb akciót sikerült hatástalanítani egymás után. Négy perc telt el a negyedbő, amikor Nagy Ádám lőtt távolról ellentmondást nem tűrően, Filipovic tehetetlen volt - újra a magyarok vezettek.

A szerb emberelőnyben gyorsan sikerült labdát szerezni, majd Manhercz úszott meg, és a szélről okosan lőtte ki a rövid sarkot (6-4). Ötméterest dobhatott az ellenfél, Mandic be is talált. Zalánki újabb lövését védte a kapus, az ellenakcióból pedig Rasovic egyenlített a szélről (6-6).

Belelendültek a csapatok, Varga Dénes egy rá jellemző távoli góllal jutatta újra vezetéshez a magyarokat t majd Mandic egyenlítése után Zalánki használta ki gyorsan az emberelőnyt egy bombával. Az utolsó másodpercekben pedig megmutatkozott a magyar finesz: az előretett labdát Varga Dénes szedte össze, és a félpályán túlról beívelte (9-7).

Harmadik negyed

Ott folytatta a magyar válogatott, ahol abbahagyta, Fekete Gergő szerzett szép gólt, majd fórban Jansik növelte négyre a különbséget. Kiválóan és ötletesen játszott a csapat, Vámos pedig szabaddobásból növelte az előnyt (12-7) - időt is kért Szerbia.

A 21. percben Mandic tudta bepaskolni a labdát. A magyarok kerültek emberelőnybe, Varga Zsolt szövetségi kapitány pedig időt kért. A figurát jól sikerült végrehajtani, Zalánki talált be.

Vogel jól védett továbbra is, Vígvári Vince pedig az ellenakció végén betalált. Az utolsó másfél perc az emberelőnyökről szólt, mindkét csapat kihasznált egyet-egyet, így 15-9-re alakult az állás.

Negyedik negyed

Mindkét csapat kapust cserélt, bár eltérő okból, a magyaroknál Bányai Márk szállt be. Az első néhány akció egyik oldalon sem volt sikeres, aztán Jaksic góljára Zalánki válaszolt. A negyed felére Dedovic és Mandic révén négy gólra jöttek fel a szerbek (16-12). Megnyugtatólag hatott Molnár Erik találata.

Cuk még kozmetikázott az eredményen, az utolsó percekben már egyik csapat sem tudott betalálni, így a magyarok 17-13-ra győztek.

A magyar együttes ezzel a harmadik helyen végzett, de negyeddöntős ellenfél még a többi eredménytől függ.

Címlapról ajánljuk

Manhercz Krisztián: két nap múlva jön egy döntő

A szerbek elleni négygólos diadal után is a földön kell maradni és dolgozni tovább – mondta a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Varga Zsolt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
Ez már szinte mészárlás: több mint 1000 pontos mínuszban nyithat a Dow

Ez már szinte mészárlás: több mint 1000 pontos mínuszban nyithat a Dow

Nyáron a fű se nő a tőzsdéken, a traderek is nyaralnak, gondolhatnánk, ezzel szemben ma reggel viszonylag durván indult a hét, zuhannak a részvénypiacok, a kriptopiacok, ütik a japán részvényeket, az európai tőzsdéken is nagy az esés, és a határidős részvényindexek az amerikai tőzsdéken sem ígérnek sok jót. A befektetők most azt árazzák, hogy az Egyesült Államokban recesszió jön, és a Fednek vészkamatcsökkentéseket kell végrehajtania, de a nagy sztori most a japán jen, ami durván erősödik a múlt heti kamatemelés óta, világszerte zárják a befektetők a korábban alacsony jenkamatok mellett hitelekből finanszírozott pozícióikat, és ha ez nem lenne elég, több esetben fontos technikai szintek estek el a piacokon, ami felerősítette az esést, ráadásul durva geopolitikai feszültség van kibontakozóban Irán és Izrael között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×