eur:
397.67
usd:
364.47
bux:
72218.86
2024. augusztus 3. szombat Hermina
A győztes Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás döntője után a 2024-es párizsi nyári olimpián a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 3-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Milák Kristóf hatalmas hajrával olimpiai bajnok

A magyar úszó 9 századdal nyerte meg a 100 m pillangót Párizsban.

Az úszódöntők szombati programja a 100 méteres pillangóval indult, benne Milák Kristóffal, aki a legjobb idővel jutott a fináléba.

A magyar úszó nem a legjobban rajtolt, reakcióideje a hetedik legjobb volt, utána viszont feljött, és 50-nél a negyedik helyen fordult (23.40). Féltávnál a holland Korstanje vezett.

Aztán viszont hatalmas hajrát indított Milák, fokozatosan dolgozta le a hátrányt, és 49.90 másodperces idővel megnyerte a döntőt, 9 századdal előzve meg a kanadai Liendót. Csak ők ketten jutottak 50 másodperc alá, a harmadik a szintén kanadai Kharun lett 50.45-tel.

A 25 éves magyar mostani ideje 45 századdal maradt el Dressel világcsúcsától.

Ez Milák Kristóf második olimpai aranyérme, összesen pedig a negyedik érme - Tokióban a 200-at nyerte meg, majd lett 100-on második, idén pedig fordítva teljesítette az arany-ezüst kombinációt.

A magyar úszó előző egy éve hullámzó volt, tavaly nyáron egy időre leállt az edzésekkel, majd január végén kezdett újra gyakorolni, bár arról sokáig nem lehetett tudni, hogy pontosan milyen állapotban van. A belgrádi Eb-n megnyerte a 100 és 200 pillangót is. Előbbiben 50.82-vel végzett az élen, vagyis bő egy hónap alatt majdnem egy másodpercet javított.

Legutóbb az 1996-os atlantai játékokon fordult elő, hogy medencében legalább két magyar úszó diadalmaskodjon, akkor Czene Attila 200 méter vegyesen, Egerszegi Krisztina 200 méter háton, míg
Rózsa Norbert 200 méter mellen győzött.

Milák Kristóf a magyar küldöttség hetedik érmét szerezte Párizsban: az ugyancsak úszó Kós Hubert (200 méter hát) és a férfi párbajtőrcsapat után az övé a harmadik arany, szerdán a férfi kardcsapat Milákkal egy napon lett második, múlt szombaton a párbajtőröző Muhari Eszter, ma pedig a sportlövő Major Veronika végzett a harmadik helyen női sportpisztolyban.

Címlapról ajánljuk
Milák Kristóf hatalmas hajrával olimpiai bajnok

Milák Kristóf hatalmas hajrával olimpiai bajnok

A magyar úszó 9 századdal nyerte meg a 100 m pillangót Párizsban.

Ez a felfedezése átírhatja a földi élet történetét

Különleges fémes göröngyökre bukkantak kutatók a Csendes-óceán mélyen, amelyek oxigént állítanak elő. A felfedezés teljesen átírhatja a földi élet kialakulásnak eddigi teóriáját, és új alapokra helyezheti a Földön kívüli élet utáni kutatást is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×