eur:
394.11
usd:
364
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka
Kós Hubert a férfi 200 méteres hátúszás előfutamában a 2024-es párizsi nyári olimpián a nanterre-i Paris La Défense Arénában 2024. július 31-én. A magyar versenyző bejutott a középdöntőbe.
Nyitókép: MTI/AP/David J. Phillip

Kós Hubert a legjobb idővel döntős 200 m háton, és nem is ez az egyetlen jó hír

Kós Hubert látszólag könnyed, mindenesetre jól kontrollált úszással nyerte középdöntőjét 200 m háton a párizsi olimpia szerda esti úszóprogramjában, Telegdy Ádám viszont kevésbé volt sikeres, nem jutott tovább a döntőbe, ahol csütörtökön Kós reális éremeséllyel tempózhat majd. Kós Hubert legnagyobb vetélytársa eltaktikázta magát a második középdöntőben.

Titkon remélt aranyesélyes számunkban, 200 férfi háton a szerda esti középdöntők során két magyar versenyző is érdekelt volt, az előfutamok során taktikus úszással a 4. legjobb időt repesztő, már Amerikában készülő Kós Hubert, illetve a 16. helyen épp középdöntőbe csusszanó Telegdy Ádám - ismert, egy kizárásnak köszönhetően mehetett tovább -, akinek felesége, Kapás Boglárka percekkel korábban zárta le olimpiai úszópályafutását a 200 m pillangó 14. helyének megszerzésével.

De vissza a 200 m hátra! Mindkét magyar az első középdöntőben volt érdekelt, Telegdy a 8-as, Kós Hubert az 5-ös pályára nyert besorolást időeredménye alapján.

Kós 50 méter után vette át az események irányítását, és nem is hagyott kérdőjelet a neve mellett, kiengedve is 1:55,96-tal nyerte futamát, Telegdy 7. helyen zárt (1:57,58), és várhatta immár csak nézőként a második középdöntőt Kós nagy riválisával, az amerikai Ryan Murphyvel.

A második középdöntőt aztán Ryan Murphy 50 méternél még a vert mezőnyben volt, féltávnál kapaszkodott vissza a továbbjutásra esélyesek közé, 150 méternél még mindig nem állt dobogós helyen, és a hajrában kiderült: eltaktikázta magát, és kiesett, futamában csak 6. helyen zárt! A futamgyőztes a svájci Mityukov volt 1:56,05-tel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×