eur:
395.22
usd:
365.44
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia
A győztes Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás döntője után az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában 2024. április 12-én.
Nyitókép: A győztes Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás döntője után az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában 2024. április 12-én. MTI/Kovács Tamás

Milák Kristóf és Németh Nándor éremért úszik, páston a kardcsapat – a magyarok szerdai programja

Nagy napja lehet a szerda a magyaroknak a párizsi olimpián Milák Kristóf és Németh Nándor éremért úszik, pástra lép a kardcsapat. A férfi kézilabda-válogatott a norvégokkal kezd már reggel kilenckor. Két sportlövőnknek eljött a kedvenc száma.

ASZTALITENISZ. Női egyesben, a legjobb 16 közé jutásért, Póta Georgina a kedden a vegyes párosban bronzérmes, az egyéni ranglistán negyedik, dél-koreai Sin Ju Binnel játszik.

CSELGÁNCS. A 10.00 órakor kezdődő programban, a női 70 kg-ban, Gercsák Szabina első ellenfele az ausztrál Aoife Callaghan lesz. Ha továbbjut, a német Miriam Butkereit következik. A tokiói olimpián bronzérmes 90 kg-os Tóth Krisztián az idei Eb-n bronzérmes, román Alex Crețcel kezd, győzelem esetén vagy a 2019-ben világbajnok, holland Noël van 't End vagy a brazil Rafael Macedo ellen cselgáncsozik majd.

EVEZÉS: 9.54-re írták ki az egypárevezős Pétervári-Molnár Bendegúz középfutamát a C/D-döntőbe jutásért.

KÉZILABDA. Reggel 9.00 órakor kezdődik már a férfi válogatott mérkőzésen a norvégok ellen.

SPORTLÖVÉSZET. Az immár megszokott módon, reggel 9.00 órakor kezdődik a program, Pekler Zalán és Péni István a férfi puska összetett számának alapversenyében lő majd.

TORNA: Mészáros Krisztofer a férfi egyéni összetett döntőjében tornázik, 17.30-tól.

TRIATLON. Rögzítsük a terveket, 8.00 órakor kezdődik a női egyéni verseny Kuttor-Bragmayer Zsanett-tel, aztán 10.45-től a férfiaké, Lehmann Csongorral és Bicsák Bencével. Minden további a Szajna vízminőségétől függ.

ÚSZÁS. Délelőtt 11.00 órától előfutamokat rendeznek, Kós Hubert és Telegdy Ádám 200 háton, női 200 pillangón Kapás Boglárka szerepel. Este 20.30-kor kezdődik a program, benne a 200 pillangó döntője Milák Kristóffal, a 100 férfi gyors döntője Németh Nándorral, valamint a 200 női pillangó és a 200 férfi hát középdöntője, reményeink szerint magyar érdekeltséggel.

VÍVÁS. 13.30-kor kezdődik a férfi kardcsapatok negyeddöntője, a világbajnok magyarok az olaszokkal kezdenek, ha pedig nyernek, a döntőért az iráni vagy az amerikai válogatott vár rájuk. Az elődöntőket 15.50-tól rendezik, az esti program (bronzmeccs, döntő) 19.30-kor indul.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor kerül - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Két vállalkozás, a Green Energy Investhor Zrt. és az Euronergy Arrabona Kft., építheti meg a Győr-Moson-Sopron vármegyei Vadosfa közelében azt a gigantikus, összesen 695 megawatt kapacitású szélerőműparkot, amelyre az egész országban csak egyetlen csatlakozási ponton adott lehetőséget tavasszal a kormány – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal oldalán elérhető adatbázisból. Ez megerősítette a Portfolio tavasszal megírt értesülését, hogy Győr közelében valósulhat meg a projekt, közvetlenül a nagyfeszültségű hálózatra csatlakoztatva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×