eur:
395.38
usd:
365.61
bux:
73475.88
2024. július 31. szerda Oszkár
Milák Kristóf rajtol a férfi 200 méteres pillangóúszás második elődöntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. július 30-án.
Nyitókép: Kovács Tamás

Milák Kristóf a világ idei legjobb idejét úszva döntős – összefoglaló a magyarok keddjéről

Milák Kristóf a világ idei legjobb eredményével, az első helyen került döntőbe 200 pillangón, Németh Nándoré a harmadik idő a „királyszámban” 100 gyorson. Női kézilabda-válogatottunk döntetlent játszott Angolával, a férfi pólósok kikaptak a spanyoloktól. A nap összefoglalója.

CSELGÁNCS. A női 63 kg-ban Özbas Szofi, a férfi 81 kg-ban pedig Ungvári Attila is nyert egy mérkőzést, ám a legjobb 16 közé jutásért mindketten kikaptak és ezzel kiestek.

EVEZÉS Pétervári-Molnár Bendegúz a férfi egypárevezősök negyeddöntőjében, a 3. futamban volt érdekelt. Negyedik lett, s ezzel a C/D döntőért evezhet szerdán. Legjobb esetben 13. lehet versenyében.

KÉZILABDA. A női válogatott drámai mérkőzésen 31-31-es döntetlent játszott Angolával.

ÖKÖLVÍVÁS. Az ukrán származású Akilov Pylyp a súlycsoport nagy esélyesével, az ukrán Olekszandr Hiznyakkal bokszolt a 80 kg-os kategóriájában. Megosztott pontozással a három éve Tokióban ezüstérmes Hiznyak jutott a legjobb nyolc közé.

ÚSZÁS. Milák Kristóf a legjobb, Márton Richárd a 16. idővel bejutott a 200 m pillangó középdöntőjébe. Németh Nándor semmit sem bízott a véletlenre, a negyedik legjobb idővel jutott a tizenhatba. Este Németh Nándor még rátett egy lapáttal, futamában csak az ausztrál Chalmers előzte meg, végül a harmadik legjobb idővel került a szerda esti fináléba. Milák Kristóf este is megnyerte a maga futamát, remek idővel, 1:52.72-vel. A legjobb idővel került a döntőbe, még Leon Marchand-nál is jobb időt repesztett. Márton Richárd hetedik lett a futamában, nem jutott döntőbe. Jackl Vivien a délelőtti programban nem jutott döntőbe 1500 méteren.

VÍZILABDA. A férfi válogatottunk 10-7-re kikapott a spanyoloktól második csoportmeccsén.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor kerül - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Két vállalkozás, a Green Energy Investhor Zrt. és az Euronergy Arrabona Kft., építheti meg a Győr-Moson-Sopron vármegyei Vadosfa közelében azt a gigantikus, összesen 695 megawatt kapacitású szélerőműparkot, amelyre az egész országban csak egyetlen csatlakozási ponton adott lehetőséget tavasszal a kormány – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal oldalán elérhető adatbázisból. Ez megerősítette a Portfolio tavasszal megírt értesülését, hogy Győr közelében valósulhat meg a projekt, közvetlenül a nagyfeszültségű hálózatra csatlakoztatva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×