eur:
395.14
usd:
365.5
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia
Kuczora Csenge (b2) és az angolai Vilma Nenganga (b) a 2024-es párizsi nyári olimpia női kézilabdatornájának B csoportjában játszott Magyarország - Angola mérkőzésen a Dél-párizsi 6-os Arénában 2024. július 30-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Drámai döntetlent játszott a női kézilabda-válogatott Angola ellen

A magyar csapat öt góllal is vezetett, de aztán sokáig futnia kellett az eredmény után a kellemetlen stílusú Angola ellen. A végén Klujber Katrin hetest rontott, így 31-31 lett az eredmény.

Változatlan kerettel, a kapuban pedig Janurik Kingával vágott neki az Angola elleni mérkőzésnek Golovin Vlagyimir. Az első helyzet kimaradt, aztán Szöllősi-Schatzl Nadine szerzett vezetést. A másik oldalon Vámos Petra kapott két percet, de Angola a kapufát találta el, nem tudott egyenlíteni.

Kuczora Csenge, majd Győri-Lukács Viktóra is betalált, megvolt a remek kezdés. Angola a 6. percben tudott szépíteni Paulo révén. Beindult a meccs, Füzi-Tóvízi Petra góljára Fonseca válaszolt, aztán Kuczora lőtt a felső lécre. Janurik védése után Győri-Lukács indult meg, de Alberto védte a ziccert. Szerencsére Janurik is jól védett, így nem tudtak közelebb zárkózni az angolaiak.

Győri-Lukács a következő ziccert már belőtte, szépen ejtett a kapuba. Vámos szép betörés után a kapufára lőtt, de maradt az 5-3, a rivális is hibázott.

Klujber szép akció végén volt eredményes, és Füzi-Tóvízi is betalált, de közben Angola is tartotta a lépést. Egy labdaszerzés végén Győri-Lukács 8-5-re alakította az állást, időt is kért Angola. Vámos Petra, aztán Klujber szerzett nagy gólt - fokozatosan nőtt az előny (10-6 az első negyedóra végén).

A szélsőink nagyon éltek, Győri-Lukács, majd Márton Gréta is eredményes volt, Angola pedig átlövésekkel tartotta magát 3-4 gól különbségen. Kuczora lőtt bombagólt, de a következő angolai támadásnál megsérült, ápolni kellett. Az ellenfél három gólt szerzett sorozatban, ezzel feljött 13-12-re.

A magyar időkérés után egy rossz passzt Quizelete szedett össze, de Janurik lábbal védett. A másik oldalon Alberto vetődött bele Márton lövésébe. Carlos lövését nem tudta fogni a magyar kapus, ezzel újra egyenlő lett az állás, de Simon Petra, a vasárnapi gőzelem hőse hét másodperc után újra a mieinket juttatta előnyhöz, aztán Győri-Lukács is betalált. Azonban megint nem sikerült leszakítani Angolát, Vámos kapufája után Mario ismét egyenlített a félidő hajrájában. Sőt, a 29. percben Quizelete hetesből nem hibázott, először vezetett az afrikai csapat a meccsen. Márton helyzetét a szélről Alberto ismét védte, az utolsó másodpercekben pedig egy blokk kellett,, hogy ne legyen nagyobb a hátrány.

Angola nem adta fel, és 16-15-re vezet, a magyar csapat elbizonytalanodott a játékrész második felére.

Második félidő

Vámos betörését a kapus lábbal védte, aztán Gabriel fejezett be gyorsan egy akciót, kettőre növelve a különbséget. Szöllősi-Schatzl szélről, majd Klujber egy betörés után betalált, de Angola is rendre eredményes, futni kellett tehát az eredmény után. Egy támadóhiba után Klujber ellentmondást nem tűrően bombázott a kapuba - ezzel újra egyenlő volt az állás (18-18).

Beállóban Kassomát nehezen tartották a mieink, be is tudott fordulni, és gólt szerzett. Kuczora a kapufára lőtt, a másik oldalon a kiharcolt hetest Nenganga nem tudta gólra váltani, a beálló Böde-Bíró védett - fontos volt. Főleg, hogy a következő angolai lövés mellé ment, a kiugró Szöllősi-Schatzl pedig el tudta tenni a labdát a kapus alatt.

Megnyugodni továbbra sem sikerült, Kassoma lőtt újabb gólt, Klujber pedig szintén a kapufát találta el, majd Carlos is eredményes volt, ezzel megint kettővel állt jobban Angola (19-21). Klujber hetese után Kassoma újra be tudott fordulni - megjegyezzük a nevét a mai után.

Vámos fejezett be szépen egy akciót, aztán Kuczora egyenlíthetett volna, de a kapus vágta a helyzetet, aztán Szöllősi-Schatzl sem tudta becsapni Albertót. Quizelete szélről szerzett gólt, és 21-23-nál időt is kért Golovin. Volt mit rendezni.

Szöllősi-Schatzl szép mozdulattal lőtt a hosszúba, aztán Kuczora, majd Klujber is betalált, de Kassomát rendre jól találták meg, így nem fordult át az 1-2 gólos különbség.

A 47. percre sikerült egyenlíteni ismét, Klujber előbb hetesből talált be, aztán egy türelmesen végigjátszott akció végén. Majd határozott védekezés után Füzi-Tóvízi szedte össze a labdát, és elpattintotta a kapus mellett - ezzel újra a mieink álltak jobban (27-26).

Angolai időkérés után Paulo egyenlített, majd Győri-Lukács lehetősége maradt ki szélről. Az 50. percben ismét Angola vezetett, Nenganga lövése megpattant a védőkön, ezzel becsapva Böde-Bírót - peches találat volt. Klujbert lökték meg, de a játékvezető nem ítélt semmit, szerencsére Böde-Bíró ki tudta rúgni a lövést.

Az utolsó tíz percre fordulva minden nyílt volt még, Kuczora nagy góljra Nenganga gyorsan válaszolt (28-29). Szöllősi-Schatzl tudott higgadt maradt, a labda éppen befért a hosszú sarokba. a gólt videózás után adták meg.

Már úgy tűnt, sikerül megállítani az angolai akciót, de Nenganga végül csak lövéshez jutott - és nem hibázott. Nem úgy a másik oldalon Győri-Lukács, labdája elszállt a kapu mellett. Böde-Bíró védett fontosat, ám a másik oldalon Simon lövését ki tudta ütni.

Az 57. percben Angola rosszul cserélt, így emberelőnybe kerültek a mieink - nagy lehetőség a hajrában. Szöllősi-Schatzlnak osztották le a labdát, bátran átejtette a kapust, ezzel egyenlítve. Angola nem jutott el lövésig, majd még fórban Klujber ment be bátran, és lőtte vissza a hosszú sarokba a labdát - ismét nálunk volt az előny.

Az 59. percben Füzi-Tóvízi kapott kiállítást, Machado pedig egyenlített. 81 másodperccel a vége előtt időt kért a magyar kispad. Kapus nélkül támadtunk, a labda ismét Szöllősi-Schatzlhoz került, de lövés közben kibillentették - járt a két perc és a hetes. A büntetőt azonban Klujber nem tudta értékesíteni, Alberto védett. Még maradt jó pár másodperc, de nem tudták már lövésig vinni a mieink a támadást, Angola jól védekezett. Még egy időn túli szabaddobásban lehetet bízni, de a blokkról lejött a labda.

A vége tehát 31-31, a magyar csapat három ponttal áll három kör után, ezzel még a továbbjutás sem dőlt el.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: ilyenre emberemlékezet óta nem volt példa olimpián

A szövetségi kapitány szerint mindenki tartalékol az előfutamokban, de Milák Kristóf bemutatkozása biztató volt 200 pillangón a párizsi olimpia úszóversenyein.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×