eur:
395.21
usd:
365.44
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia
Milák Kristóf az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában 2024. április 9-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hihetetlen fölénnyel, 1. helyen jutott döntőbe Milák Kristóf 200 m pillangón

Rettentő lazán sétált ki a medencetérbe, demoralizáló lassúsággal állt fel a rajtkőre, azonban utána mindenkit állva hagyott a "rejtőzködő" magyar. Márton Richárd, a szám másik magyarja nem jutott döntőbe.

A francia, tehát hazai támogatású Léon Marchand, valamint Milák Kristóf és korábbi (?) edzéstársa, Márton Richárd részvételével került sor a párizsi olimpia keddi úszóprogramja 200 méteres férfi pillangóúszásának két elődöntőjére.

Az első futamban Márton Richárd a 8-as pályán kezdett, a 3-as pályán viszont Léon Marchand döbbenetes úszással kezdett, sokkal jobban tempózva, mint a délelőtti előfutamok során. A futamot végül Marchand - ő pedig Amerikában Kós Hubert edzéstársa - hatalmas fölénnyel meg is nyerte (1:53,50 - kevéssel jobb, mint Milák délelőtti úszása), Márton Richárd 1:55,93-as idővel zárt a 7. helyen, ekkor már látszott, hogy a második számú magyar pillangóúszó jó eséllyel nem jut a legjobb nyolc közé.

Milák Kristófnak erre viszont minden esélye megvolt a második futamból, csak magára kellett koncentrálnia az első futam időeredményeinek ismeretében. Komótosan vetkőzött le a rajtkő mellett, majd állt is rá fel. A beugrásnál viszont már nem volt "játék", 25 métertől végig vezetve, "megnyugtató" úszással diadalmaskodott az elődöntőben. Időeredménye: 1:52,72. Ennél jobb időt utoljára tavaly áprilisban úszott. Idén még senki nem úszott ilyet, még a nagy ellenfél Léon Marchand sem. Márton Richárd ideje a 14. helyre volt elég.

Márton Richárd az MTI-nek: - Amennyi energiát és munkát beleöltünk, hogy menjen a vége, ehhez képest sajnos nem jött ki az utolsó harminc méteren, amit vártunk. Ez van, nem vagyok csalódott, de boldog sem. Nem akarok szomorkodni, amiért nem jött össze a döntő. Tizennegyedik vagyok az olimpián, talán majd a következőn, Los Angelesben...

A fináléra szerda este tehát fél 9-kor kerül sor, ekkortájt úszik a 100 m gyors döntőjében Németh Nándor.

Milák Kristóf szokása szerint nem értékelt az interjúzónában, a helyszínről származó értesüléseink szerint versenyei után, várhatóan szerda este 9 óra tájban sor kerülhet erre.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor kerül - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Két vállalkozás, a Green Energy Investhor Zrt. és az Euronergy Arrabona Kft., építheti meg a Győr-Moson-Sopron vármegyei Vadosfa közelében azt a gigantikus, összesen 695 megawatt kapacitású szélerőműparkot, amelyre az egész országban csak egyetlen csatlakozási ponton adott lehetőséget tavasszal a kormány – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal oldalán elérhető adatbázisból. Ez megerősítette a Portfolio tavasszal megírt értesülését, hogy Győr közelében valósulhat meg a projekt, közvetlenül a nagyfeszültségű hálózatra csatlakoztatva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×