eur:
390.95
usd:
360.06
bux:
73174.1
2024. július 26. péntek Anikó, Anna
Épül a megnyitó helyszíne a Trocadéro téren a 2024-es párizsi nyári olimpia kezdete előtt egy nappal, 2024. július 25-én. Középen az olimpiai ötkarikával feldíszített Eiffel-torony látható.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Párizs 2024: szerény német remények hatalmas csapattal

Összesen 429 sportoló képviseli Németországot a párizsi olimpiai játékokon. Ez a legnagyobb német csapat 2008 óta, Németország akkor 434 fővel képviseltette magát.

A német olimpiai csapatban ezúttal az újoncok vannak többségben. 257 csapattagnak a párizsi lesz az első olimpiája, ugyanakkor 172 német olimpikon mondhatja el magáról, hogy már részt vett legalább egy ötkarikás rendezvényen. Ez utóbbiak büszkélkedhetnek azzal is, hogy a korábbi olimpiai játékokon már összesen 33 arany-, 24 ezüst - és 34 bronzérmet szereztek.

A németek Párizsban negyven sportágban versenyeznek, legtöbben atlétikában, majd a csapatsportok következnek, élen a gyeplabdával, a kézilabdával és a kosárlabdával. És még egy statisztika:

38 év és nyolc hónap a korkülönbség a német csapat legidősebb és legfiatalabb tagja között.

A legidősebb és egyben a legeredményesebb csapattag az 55 esztendős díjlovagló, Isabell Werth, aki korábbi olimpiákon eddig összesen hét arany- és öt ezüstérmet szerzett. Ha Párizsban újabb aranyérmet szerezne, beérné a nyolcszoros olimpiai bajnok kajakozót, Kőbán Rita örök ellenfelét, Birgit Fischert.

A legfiatalabb csapattag pedig egy tornász, Helen Kevric, aki 16 éves és 4 hónapos az olimpiai megnyitó napján.

Ami pedig a célokat illeti, arról a Német Olimpiai Sportszövetség (DOSB) elnöke "szerényen" nyilatkozott az ARD közszolgálati televízió Sportschau magazinjának. Thomas Weikert visszaemlékezett arra, hogy a 2021-es tokiói olimpián 37 német érem született, közte tíz arany, és Németország az éremtáblázaton a kilencedik helyet szerezte meg. Weikert szerint ezt a teljesítményt legalább ismételni kell, de felül is lehetne múlni.

"Jó hangulatban vannak a csapat tagjai, jók az előzetes eredmények" – fogalmazott az elnök, utalva arra, hogy Tokió "túlszárnyalására" van remény. Külön üdvözölte, hogy az olimpiát Németország "szomszédságában" rendezik. Reményét fejezte ki, hogy a különböző helyszíneken az otthonról érkezett sportrajongók ezrei szurkolnak majd a német versenyzőknek.

Címlapról ajánljuk
Élő: A 2024-es párizsi olimpia megnyitója

Élő: A 2024-es párizsi olimpia megnyitója

Eljött a nagy nap: minden idők legrövidebb olimpiásza után, alig több, mint három évvel a 2020-ról 2021-re halasztott tokiói játékok zárását követően, 19.30-kor megkezdődött a 2024-es nyári játékok rendkívülinek ígért megnyíitó ünnepsége. Az Infostart élőben követi a látványos programot, a közjogi méltóságok reakcióit, a láng megérkezését, a tűz fellobbantását, a nyitó beszédeket és természetesen a Böde-Bíró Blanka és Tóth Krisztián vezetésével érkező magyar, továbbá a többi küldöttség bevonulását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Vaskos csekket kaphatnak az autótulajok, a kormány akár eladhatná a roncsjárműveket

Vaskos csekket kaphatnak az autótulajok, a kormány akár eladhatná a roncsjárműveket

Átírná a kormány a járművek elszállításával, tárolásával és adott esetben értékesítésével kapcsolatos szabályozásokat. A módosítások év végén lépnének hatályban és kiterjesztik a korábban csak a gyorsforgalmi utakra vonatkozó szabályokat az országos közutakra is – derül ki egy most társadalmi egyeztetésre bocsátott új rendelettervezetből. Súlyos árat fizethetnek a tulajdonosok az elszállítatlan autóik után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×