eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Harmadik a párbajtőrcsapat, csoportelsők a férfi pólósok

Harmadik a párbajtőrcsapat, csoportelsők a férfi pólósok

A férfi párbajtőrválogatott bronzérmet szerzett az olimpia vasárnapi versenynapján. Bécsi Péter ötödikként végzett a kötöttfogású birkózók 75 kg-os súlycsoportjában. A férfi vízilabda-válogatott legyőzte a házigazda brazilokat, s csoportelsőként, a mezőny egyetlen veretlen csapataként került a negyeddöntőbe. Összefoglaló a magyarok vasárnapi szerepléséről.

ATLÉTIKA

A női maratonfutásban Erdélyi Zsófia 52., Papp Krisztina 65., Szabó Tünde 83. helyen végzett.

BIRKÓZÁS

Bácsi Péter kikapott a bronzmérkőzésén, így ötödik lett a kötöttfogásúak 75 kilogrammos súlycsoportjában. A Ferencváros világ- és kétszeres Európa-bajnokát három látványos, sima győzelme után az elődöntőben a dán Mark Madsen tudta megállítani egy pontot érő intésnek köszönhetően, így a magyar úgy készülhetett a bronzmeccsre, hogy négy meccsén nem tudtak rajta pontot csinálni ellenfelei. A bronzmeccset kikapott az iráni Szajed Abdvalitól.

SPORTLÖVÉSZET

Péni István mindössze két körrel elmaradva a döntőtől a 12. helyen végzett a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses számban vasárnap, a riói olimpia sportlövő versenyeinek zárónapján. Sidi Péter a 34. lett.

VITORLÁZÁS

A finndingis Berecz Zsombor a 12. helyen végzett, így nem jutott be az éremversenybe.

VÍVÁS

Bronzérmet nyert a férfi párbajtőr-válogatott a vívóversenyek utolsó napján. A Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású csapat a tavaly világbajnoki ezüstérmes dél-koreaiak 45-42-es legyőzésével jutott elődöntőbe, ahol a világranglistát vezető, címvédő franciáktól 45-40-re kikapott. A harmadik helyért rendezett mérkőzésen a vb-címvédő ukránokkal vívott és nyert 39-37-re.

VÍZILABDA

A férfi vízilabda-válogatott utolsó, vasárnapi csoportmeccsén 10-6-ra nyert a házigazda brazilok ellen, így a hatosa első helyén végzett, a negyeddöntőben Montenegró legjobbjai ellen száll majd vízbe. A mérkőzést végig kézben tartotta Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese, amely kiválóan védekezett, 14 percig - többek között Nagy Viktor nagyszerű védéseinek köszönhetően - gólt sem kapott, s összességében nagyon simán nyert. A magyar válogatott két győzelemmel és három döntetlennel nyerte meg az A csoportot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×