eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Molnár Tamás: „A védekezés lesz a kulcs az ausztrálok ellen”

Molnár Tamás: „A védekezés lesz a kulcs az ausztrálok ellen”

Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó szerint egyértelműen az amerikai csapat a legnagyobb esélyese a női vízilabda-tornának a riói játékokon.

„Részt vettem a női válogatottunk amerikai edzőtáborában, ott is érezhető volt a dominanciájuk. Idővel egyébként a mieink is egyre jobban, egyre szorosabb mérkőzéseket játszottak a tengerentúliakkal” – fogalmazott Molnár Tamás az InfoRádióban a szombati 11-6 után.

„Ötgólos vereség esetén a csapat felelős az eredményért, de ezzel most nincs probléma, mert az Egyesült Államok jobb együttes. A statisztika önmagáért beszél. Ki kell elemezni a mérkőzést. Akadtak nagyon jó periódusok az első- és a harmadik negyedben. A második negyedből is sokat lehet tanulni, hogy többet ne forduljon elő hasonló” – értékelte a mérkőzést.

Molnár Tamás úgy véli, ha ez ellen is sikerült majd kitalálni valamit, akkor lesz keresnivalója a címvédő ellen Takács Orsolyáéknak, már amennyiben ismét összefut a két csapat. Az esély megvan, mert a tavalyi világbajnokságon az olaszok a csoportmeccsen nyertek ellenük, majd a hollandok is meg tudták szorongatni őket a döntőben. Úgy gondolja, kétszer nem tudtuk volna megverni őket, ezért jó, hogy végül így alakult.

„Leszögezném, csak egy olyan mérkőzésen tudjuk megverni őket, ahol a csapat száz százalékot nyújt. Ha az első pillanattól az utolsóig a mi akaratunk érvényesül, az amerikaiak pedig nem tudják játszani azt a vízilabdát, amely nekik nagyon fekszik. Csak akkor sikerülhet, ha ki tudjuk billenteni őket a rutinjukból” – taglalta.

Az amerikai csapat elleni vereség után biztossá vált, hogy Bíró Attila szövetségi kapitány együttese Ausztráliával játszik az olimpia negyeddöntőjében. A továbbjutás nem forgott veszélyben, mert a férfi mezőnnyel ellentétben, a nőknél minden csapat automatikus résztvevője a negyeddöntőnek.

„Erősek, de mégsem az Egyesült Államokról van szó, ezért az elődöntő szempontjából szerencsésnek tartom a sorsolásunkat” - tette hozzá.

Jelezte, hogy a megfelelő védekezés lesz a kulcs, fantasztikus kapusteljesítményt vár Gangl Edinától, aki valószínűleg ismét visszatér a kapuba, miután a szombati csoportmeccsen Kasó Orsolya védett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

A munkavállalók közel 40%-a az EU-ban jelenleg olyan szakmában dolgozik, amelyre a gazdaság zöld átállása közvetlen hatással lesz – derül ki az Eurofound elemzéséből. A szociális, foglalkoztatási és munkaügyi kérdésekkel foglalkozó uniós szervezet jelentése szerint majdnem minden tizedik jelenlegi munkavállalóról mondható el, hogy a zöld átállás hatására olyannyira fokozatosan átalakul a szakmája, hogy azzal egy új foglalkozás jön létre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×