eur:
392.85
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

A budapesti olimpiai pályázatot így népszerűsítik Rióban

A Rio de Janeiróban megnyitott Magyar Ház bemutathatja Magyarországot és a magyar sportsikereket, emellett jó lehetőség népszerűsíteni a budapesti olimpiai pályázatot - fogalmazott a pályázat vezetője. Fürjes Balázs a nehézségek ellenére sikeres olimpiára számít Rióban.

„Nyilván a magyar ház azért is jött létre, hogy egy kortárs, jövőbe mutató, izgalmas, friss, dinamikus, fiatalos tartalommal bemutassa mindazt, akik és amik vagyunk. Bemutassa Magyarországot, bemutassa a fantasztikus reneszánszát élő, újjászülető, dinamikus városunkat, Budapestet, és bemutassa az olimpiai sporttörténelmünket, hagyományainkat, és jelenünket, jövőnket” - mondta a budapesti olimpiai pályázat vezetője.

Hozzátette: ebben a házban egy friss, képileg, vizuálisan, hanghatásaiban, színeiben, látványában, eszközeiben egy nagyon kortárs, mai, izgalmas tartalmat valósítottunk meg, csupa magyar designer, fiatal tervező bevonásával.

„Azt hiszem, hogy aki magyar, és eljön a Rió Házba, és elhozza néhány külföldi barátját, büszke lehet arra, amit itt közösen létrehoztunk” - fogalmazott Fürjes Balázs.

„Nagyon szigorú szabályai vannak a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak a 2024-es kampány népszerűsítésének szabályaira. Most még egy viszonylag korlátozott szakaszban vagyunk jövő februárig – akkor lehet igazán beindulni” - közölte.

„Van egy szobánk a pályázatról videókkal, tényekkel, grafikonokkal, sok-sok képpel, és bármilyen kérdésre válaszolunk azoknak, akik a pályázatról érdeklődnek. Természetesen mindent betartva, de rugalmasan értelmezve képviseljük a pályázatot, képviseljük a Budapest 2024 gondolatot” - hangsúlyozta a pályázat vezetője.

A brazíliai szervezéssel kapcsolatban elmondta: már nem olvassa azokat a híreket, amelyek arról szólnak, hogy mi minden rossz az olimpián.

„Szeretem azt nézni, hogy mi a jó. Szerintem egy kicsit talán igazságtalanok vagyunk a brazilokkal szemben: a békeidők legnagyobb eseményét megrendezni nem egyszerű dolog, az kihívás volt Londonnak, kihívás volt a kínaiaknak, kihívás a braziloknak. Ők a maguk módján fogják ezt megcsinálni, olyan brazilosan, latinosan” - véli Fürjes Balázs.

„Egészen biztos vagyok benne, hogy lesz néhány probléma persze, amit már nem tudnak majd megoldani, de hogy egy fantasztikus, nagyszerű, sikeres, jó sportolói és nézői élményt, jó hangulatot biztosító olimpia lesz, ebben egészen biztos vagyok” - mondta a budapesti olimpiai pályázat vezetője.

„Meg fogják oldani azokat a kihívásokat, amik még előttük állnak, és ez megint csak a sport nagy ünnepe lesz, és meg fogjuk tapasztalni a sport egyesítő erejét, a sport életeket megváltoztató, inspiráló, ihletet adó, dinamizáló, a világban a jó változást elérni képes erejét. Egy nagy ünnep lesz a riói olimpia, és abban bízom, hogy ünnep lesz nekünk is, magyaroknak, és tudunk jó néhány aranyéremnek, ezüstnek, bronznak, helyezéseknek örülni” - fogalmazott a budapesti olimpiai pályázat vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Több párt érdeke, hogy az Európai Parlament kitolja a frakciók bejelentésének időpontját. Eredetileg július 4. éjfélkor jár le az informális határidő, az EP alakuló ülésére pedig július közepén kerülhet sor – mondta Feledy Botond. Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy frakció megléte és a létszáma meghatározza azt, hogy pénzügyi forrásokban, pozíciókban, felszólalásokban milyen erőt képviselhet majd az Európai Parlamentben.

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×