eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Szabadnapot kaptak a rióiak két napra

Csütörtökön és pénteken jelentős forgalomkorlátozások lesznek Rio de Janeiróban, az olimpia városában, ezért a polgármester, Eduardo Paes szabadnapot hirdetett erre a két napra.

A városvezető azért döntött így, hogy a helyi polgároknak minél kevesebb kellemetlenséget okozzon ez a két nap.

"Ez egy történelmi esemény a város számára." - mondta Paes kedden, sajtótájékoztatón.

Csütörtökön és pénteken viszik végig az olimpiai lángot a városon, emiatt szinte mindenhol forgalomkorlátozások lesznek, a Megváltó Krisztus-szobor és a Cukorsüveg-hegy környékén különösen.

Már az ünnepélyes megnyitóra is folyamatosan érkeznek a delegációk és a sportolók, gyorsabb közlekedésük érdekében külön sávokat is elkülönítettek, ennek ellenére sokan hosszú dugókra számítanak. A különleges sávokat zöld Rio 2016 feliratokkal jelzik. Azok az autósok, akik engedély nélkül hajtanak be egy ilyen sávba, magas pénzbüntetést kapnak. A brazil O Globo napilap honlapja szerint hétfőn összesen 120 kilométernyi dugó volt Rióban és több mint ezer autóst büntettek meg az olimpiai sávok jogtalan használata miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×