eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Panaszkodnak a magyar olimpikonok Rióban

Rajtra kész a magyarok egészségügyi stábja a pénteken kezdődő riói olimpián.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapján Fábián László csapatvezető közölte: felállt a teljes központi egészségügyi szolgálat, mely mindennap 24 órás orvosi ügyeletet tart. Ezenkívül gyógytorna, fizikoterápia és masszáslehetőség is várja a magyar sportolókat a csapat szálláshelyén. A csapatvezető felhívta a figyelmet a holléti nyilvántartás pontos vezetésére is. A küldöttség 12 kerékpárt hozott az olimpiai falun belüli közlekedésre.

Csütörtökön, magyar idő szerint 19.30-kor lesz a magyar csapat ünnepélyes fogadása, a nemzeti zászló felvonása. Pénteken ugyanekkor nyitják meg a Magyar Házat Áder János köztársasági elnök és Borkai Zsolt MOB-elnök részvételével.

A MOB-tájékoztatás kitér arra, hogy az asztaliteniszezők számára szokatlan az asztalok türkiz színe és a csarnok zöld talaja, de még van idő ezt megszokni. Az evezősök a nagy szél miatt hétfőn délelőtt még nem edzhettek a pályán, így mindannyian szárazföldi tréning keretében ergométereztek. A kora esti órákban a Juhász Adrián, Simon Béla duó már vízi edzést is végzett.

A lövészek a pihenőtermükben lévő nagy zsúfoltságra panaszkodtak. A tornászoknál Hidvégi Vid három gyakorlatot mutatott be lovon, Kovács Zsófia pedig mind a négy szeren edzett.

Az úszók kétszer is tréningeztek. Délelőtt az úszás után masszírozás és pihenés volt a program, este a döntők idejében edzettek a magyar versenyzők.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×