eur:
393.13
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Sporttörténelmet írna a női vízilabda-válogatott

Éremért utazott Rióba az Európa-bajnok magyar női vízilabda-válogatott. Bíró Attila az InfoRádióban elmondta, az Eb-n is jól működő csapategység most is rendben van és az ellenfelektől függő taktika is készen van.

Bíró Attila kiemelte, a taktika megvan, de mindig lehet javítani és finomítani rajta, az ellenfelektől függően ezt mindig meg is teszik. Mint fogalmazott: „amikor eljön az idő, mindenki tudni fogja a dolgát.”

A magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya úgy érzi, a csapategység most is rendben van.

„Ezzel eddig sem volt gond, az Európa-bajnok 13 utazik, akik már sokat játszottak együtt. Egy olimpia még jobban össze tud rakni egy csapatot, úgyhogy nem hiszem, hogy ezzel különösebb probléma lesz” - fogalmazott Bíró Attila.

A csoportkörről az Európa-bajnok női válogatott szakvezetője azt mondta, sokkal erősebb mint az Eb-n volt, hiszen Ausztrália, USA és Kína is ott lesz, ezek pedig a világ legjobb csapatai.

„Az erősebb csoportba kerültünk, USA, Kína és a legerősebb európai csapat, a spanyol van benne rajtunk kívül, ami nem baj, meglátjuk, hogy alakul” - mondta Bíró Attila.

A Kína elleni nyitómeccsen jó bemutatkozást: jó támadójátékot, nagyon stabil védekezést és mindenképpen győzelmet vár a szakvezető.

Az olimpiai célokról azt mondta: „szeretnénk sporttörténelmet írni. A magyar női vízilabda-válogatott olimpián még nem nyert érmet, vannak negyedik, ötödik helyek, most mindenképpen éremért utaztunk” - tette hozzá Bíró Attila.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×