eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Magyarország csoportelső!

A magyar labdarúgó-válogatott 3-3-as döntetlent játszott a portugál csapattal a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság szerdai játéknapján, az F csoport utolsó fordulójában, ezzel megnyerte a négyesét.

Bernd Storck szövetségi kapitány együttese vasárnap Toulouse-ban az E csoport második helyezettjével, Belgiummal vagy Svédországgal találkozik. Portugália három döntetlenjével harmadikként zárt, és így Horvátországgal csap majd össze a 16 között.

A magyarok Gera Zoltán gyönyörű lövésével a 19. percben szereztek vezetést. A ferencvárosi támadó 37 évesen és 61 naposan a magyar válogatott történetének legidősebb, az Eb-k történetének második legidősebb gólszerzője lett az osztrák Ivica Vastic mögött. A portugálok Nani révén a 42. percben egyenlítettek. A második félidőben bő negyedóra alatt négy gól esett: Dzsudzsák duplájára mindkétszer Cristiano Ronaldo válaszolt.

A portugálok legnagyobb sztárja 17. Eb-meccsén lépett pályára, ezzel pedig - a francia Lilian Thuramot és a holland Edwin van der Sart megelőzve - egyedüli rekorderré vált, illetve elsőként négy kontinensviadalon is eredményes volt.

Gera Zoltán az Európa-bajnokságok történetének második legidősebb góllövője - közölte az UEFA. Gera 37 éves és 62 napos.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×