eur:
400.63
usd:
362.52
bux:
73347.1
2024. október 2. szerda Petra
Zlatko Dalic horvát szövetségi kapitány a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében játszott Japán-Horvátország mérkőzésen az al-vakrai al-Dzsanúb Stadionban 2022. december 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Nem lepte meg a gólt szerző és két gólpasszt adó Lionel Messi a horvát kapitányt

Zlatko Dalic szerint azt kapták az argentin csillagtól, amit vártak.

A hétszeres aranylabdás sztár által vezetett argentinok 3-0-s sima győzelemmel vetettek véget az előző vb-n ezüstérmes horvátok idei menetelésének, s így ők jutottak a döntőbe. A Paris Saint-Germain támadója kulcsszerepet játszott a sikerben, ami nem lepte meg Dalicot.

"Sokat nem kell elmondani Messi képességeiről. Az elmúlt 15 évet tekintve

valószínűleg ő a világ legjobbja és ezúttal is nagyon jól és veszélyesen játszott"

- fogalmazott a szakember. "Ő jelentette a különbséget. Ez az igazi Messi, erre számítottunk" - tette hozzá.

A saját csapatával kapcsolatban Dalic megjegyezte, hogy ennek a generációnak valószínűleg ez volt az utolsó vb-je.

"Jónéhányan közülük elértek egy bizonyos kort, a következő torna pedig 2026-ban lesz. Meglátjuk" - mondta a szövetségi kapitány. "Nagyszerű dolgokat értünk el a válogatottal.

Úgy gondolom, ez a kivételes generáció, amely egymás után kétszer is bejutott a legjobb négy közé,

a 2024-es Európa-bajnoksággal fejezi majd be a pályafutását. Óriási lett volna, ha egy vb-aranyéremmel tudjuk megkoronázni a teljesítményüket" - fejtette ki.

Saját jövőjével kapcsolatban Dalic úgy fogalmazott: folytatja, a szerződése 2024-ig, az Eb-ig szól, hat hónap múlva pedig a Nemzetek Ligája négyes döntőjében lépnek pályára.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Itt a 400-as euró: másfél éves mélypontra ütötték a forintot

Itt a 400-as euró: másfél éves mélypontra ütötték a forintot

Jelentős romlás van a nemzetközi hangulatban, a Fed jelzései után a geopolitikai fejlemények is megmozgatták a devizapiacot. A rossz hangulatban a tőzsdék esnek, és a környezet most nem kedvez a forintnak sem. De ezen túlmenően egyedi magyar okok és több technikai tényező is hozzájárult ahhoz, hogy a forint euróval szembeni árfolyama ma másfél éves mélypontra esett, és átvitte a 400-as szintet. A forint árfolyamának alakulása fontos témája lesz a Portfolio makrogazdasági konferenciájának, amelyre itt tudsz jelentkezni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×