eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A francia kapus, Hugo Lloris melegít a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Magyarország - Franciaország mérkőzés előtt a Puskás Arénában 2021. június 19-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Hugo Lloris: valami nagyon-nagyon különlegest érhetünk el

A címvédő francia labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Hugo Lloris szerint a csapatnak egyetlen célja van, mégpedig sikeresen megvédeni a világbajnoki címét Katarban.

A tornán már elődöntős együttes kapusa az angolok ellen 2–1-re megnyert szombati negyeddöntőben a védéseivel nagy szerepet vállalt a sikerből, ráadásul azon a meccsen a 143. válogatott fellépésével rekorder is lett hazájában.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy valami nagyon-nagyon különlegest érhetünk el, és ennek a jelentőségét mindannyian átérezzük” – nyilatkozta Lloris a francia szövetség által közzétett videóban. „Továbbra is higgadtan és összeszedetten készülünk.”

A francia válogatott lehet az első az 1962-es brazil csapat óta, amely sikerrel védi meg vb-címét.

„Most megfelelően felkészülünk a Marokkó elleni elődöntőre. Minden erőnkre és energiánkra szükség lesz” – vélekedett Lloris, aki arra is kitért, hogy számára nagyon emlékezetes marad a múlt szombati negyeddöntő, amelyen az angolokat sikerült legyőzniük.

Azon a meccsen Antoine Griezmann a 28. válogatottbeli gólpasszát jegyezte, ezzel ebben a mutatóban csúcstartóvá lépett elő hazájában.

„Még két mérkőzés van hátra, és megcsinálhatjuk. Koncentráltnak kell maradnunk és élveznünk kell a helyzetet” – mondta a 31 éves támadó.

Marokkó–Franciaország elődöntőt szerdán 20 órakor rendezik al-Horban. A győztes vasárnap a fináléban, a vesztes szombaton a bronzmérkőzésen lép majd pályára.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×