eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A francia Kylian Mbappe (b) csapattársával, Antoine Griezmannal ünnepli gólját a katari labdarúgó-világbajnokság D csoportjának első fordulójában játszott Franciaország-Ausztrália mérkőzésen az al-vakrai al-Dzsanub Stadionban 2022. november 22-én.
Nyitókép: Friedemann Vogel

Ráijesztettek a franciákra az ausztrálok

A címvédő francia válogatott egygólos hátrányból fordítva 4-1-re legyőzte az ausztrál csapatot kedden a katari labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második mérkőzésén, al-Vakrában.

A kétszeres világbajnok franciák az 1998-as első aranyuk után a 2002-es tornán elvesztették a nyitómeccsüket Szenegál ellen. Ezúttal másodszor kezdtek vb-t címvédőként, és gyorsan hátrányba is kerültek, ráadásul az ausztrál játékos gólpassz előtti cselénél megsérült Lucas Hernández, akit le is kellett cserélni, az öccse, Theo váltotta.

A franciákat rövid időre visszavetette a kapott gól, a félidő derekára azonban magukhoz ragadták a kezdeményezést és öt perc leforgása alatt fordítani tudtak. A második találatot szerző Olivier Giroud ötvenedszer volt eredményes címeres mezben, ráadásul a legidősebb francia lett, aki vb-n betalált, Zinedine Zidane-t előzte meg. Didier Deschamps együttese nagy lendülettel támadott továbbra is, röviddel a szünet előtt mégis az ausztrálok jutottak kapufáig.

A szünet utáni időszakot jelentős francia mezőnyfölény, ám kevesebb helyzet jellemezte, de így is megszerezte második, majd röviddel ezután harmadik fejes gólját is az európai együttes. Utóbbival Giroud beérte a nemzeti csapat legjobb góllövőinek örökrangsorát vezető Thierry Henry-t.

Legutóbb 2006-ban a brazilok nyerték meg első csoportmeccsüket címvédőként, azóta ez az olaszoknak, spanyoloknak és németeknek sem sikerült.

A csoport további programja:
november 26., szombat: Tunézia-Ausztrália, al-Vakra 11.00
november 26., szombat: Franciaország-Dánia, Doha (974 Stadion) 17.00
november 30., szerda: Tunézia-Franciaország, al-Rajjan (Egyetemvárosi Stadion) 16.00
november 30., szerda: Ausztrália-Dánia, al-Vakra 16.00

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×