eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Az amerikai Timothy Weah a katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjának első fordulójában játszott  Egyesült Államok-Wales mérkőzésen az ar-rajjáni Ahmad bin Ali Stadionban 2022. november 21-én.
Nyitókép: MTI/AP/Ashley Landis

Ilyen sem volt még futballvébén: államelnök fia szerzett gólt

Tudomásunk szerint először szerzett világbajnokságon gólt egy regnáló államelnök fia. Ráadásul nem is annak az országnak a színeiben, amelyet a politikus vezet. Ha ez így túl talányos, íme a megfejtés: George Weah, az egykori aranylabdás futballista 2018 óta Libéria államelnöke. Fiai közül a harmadiknak született Timothy hétfő este megszerezte az Egyesült Államok válogatottjának első gólját a 2022-es világbajnokságon.

Timothy Weah Brooklynban született 2000. február 22-én, édesapja abban az esztendőben a Manchester City, a Chelsea és az Olympique Marseille játékosa is volt, öt évvel azt követően, hogy kiérdemelte a France Football aranylabdáját, s a FIFA is a világ legjobbjának választotta.

Timothy Brooklynban élve nőtt fel, – az édesapa gyakori utazásai miatt elsősorban – jamaicai édesanyjával és két testvérével, Marthával (Titával) és George juniorral, aki ugyancsak profi játékos lett. A fiúk között tizenhárom év a korkülönbség.

A legifjabb Weah 2013-ig kisebb klubokban játszott, majd a New York Red Bull kölyökjátékosa lett. Aligha kétséges, hogy segített a családnév abban, hogy 2014-ben a Paris Saint-Germain kötelékébe került, abban viszont már aligha, hogy a 2017–2018-as és a 2018–2019-es idényben az első csapatban is bemutatkozhatott. 2019 elején kölcsön vette a Celtic, majd nyáron visszatért Franciaországba, azóta a Lille OSC játékosa.

Bár választhatott a jamaicai, a libériai, a francia és az amerikai válogatott között, mint mondta, ez nem volt nehéz döntés, érzelmi alapon voksolt a USMNT, az Egyesült Államok férfi labdarúgó-válogatottja mellett.

A walesiek elleni volt a negyedik gólja a válogatottban – de vitathatatlanul a legfontosabb.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×