eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Kazany, 2018. június 29.Jorge Sampaoli szövetségi kapitány az argentin válogatott sajtóértekezletén Kazanyban 2018. június 29-én. Argentína másnap Franciaország ellen játszik az oroszországi világbajnokság nyolcaddöntőjében. (MTI/EPA/Robert Ghement)
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Döntöttek az argentin kapitányról

Argentin sajtóhírek szerint az Argentin Labdarúgó-szövetség (AFA) meneszti posztjáról Jorge Sampaoli szövetségi kapitányt.

Az nso.hu azt írja az argentin sajtó alapján, hogy a felek megegyeztek az elválásról, amit hivatalosan hétfőn vagy kedden jelenthetnek be. A tréner kétmillió dollár (558 millió forint) kompenzációs díjat kap a szövetségtől. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Sampaoli irányítja-e az argentin U20-as válogatottat a július 28-tól augusztus 7-ig tartó COTIF L'Alcúdia nevű tornán, Valenciában.

Az 58 éves szakember 2017 májusában vette át a felnőttválogatott irányítását, amelyet kijuttatott a világbajnokságra, ám Oroszországban a nyolcaddöntőben búcsúzott csapatával, miután 4-3-ra kikapott a franciáktól. Munkáját sokan bírálták, és a hírek szerint a játékosokkal is megromlott a kapcsolata, nem bíztak benne.

Sampaoli 15 meccsen irányította az argentin válogatottat, hétszer győzött vele a csapat négy döntetlen és négy vereség mellett.

Az utódok között Marcelo Gallardo, Matías Almeyda, Ricardo Gareca, Mauricio Pochettino és Diego Simeone nevét emlegetik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×