eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Bréma, 2018. január 27.Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője a Werder Bremen elleni mérkőzésen a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2018. január 27-i játéknapján Brémában. (MTI/EPA/David Hecker)
Nyitókép: DAVID HECKER

Dárdai Pál: nincs ok a pánikra

Dárdai Pál a világbajnokság ideje alatt a Morgenpost című berlini újságban ír blogot, és friss bejegyzésében megmagyarázta, miért nem remekelnek a legerősebb válogatottak, miért gyengélkedett a német csapat, és mi lehet Joachim Löw reakciója.

Dárdai azt írja a posztjában, hogy az első csoportkör igazolta korábbi állítását: a sztárjátékosokból hiányzott a frissesség, ez látszott meg a franciák és a németek játékán is, az ellenfeleik sokkal éhesebbek és élesebbek voltak, és többet is futottak. Ez azonban a Hertha szakvezetője szerint teljesen természetes.

"Amikor a topklubok játékosai a válogatott edzőtáborába vonulnak a fárasztó klubszezon után, a feszültségi szintjük csökken, mert ők is emberek, nem lehet mindig mentálisan a csúcson lenni. Amikor pedig eljön az első tétmérkőzés, nem olyan könnyű újra rákapcsolni" - írta Dárdai, és hozzátette, az első meccsek a legnehezebbek, mert ilyenkor a kiscsapatok az erejük teljében vannak, ezért van a sok szoros eredmény.

A magyar szakember Brazíliát tartja a torna esélyesének, de Svájc ügyesen semlegesítette Neymart, olyan területre szorították, ahol tehetetlen volt. Ugyanígy járt Németország Mexikó ellen, Toni Kroost kivették a játékból. Ezek is megmutatták szerinte, hogy sok minden lehet kompenzálni fegyelmezettséggel és szorgalommal.

A korábbi magyar kapitány védelmébe vette a sokak által kritizált Sami Khedirát. „Olvastam, hogy jó néhányan azt sérelmezték, hogy túl offenzív, hogy túl sok labdát veszít. Egyrészről rendben. Másrészről viszont próbált ritmust hozni a játékba. Kroost kivették, mit kellett volna csinálnia? Alibi passzokkal előrukkolni?”

Dárdai szerint Joachim Löw most nehéz döntés előtt áll: vagy változtat a csapaton, vagy megerősíti a bizalmát az eddigi kezdőjátékosaiban.

"Bármit is választ, biztos vagyok abban, hogy más lesz a német csapat játéka. Sokkal jobbak lesznek Svédország ellen. Egyre azonban vigyázniuk kell: nem építhetnek a játékosok egyéni képességeire, különben úgy járnak, mint a franciák, akik csak óriási szerencsével tudták legyőzni az ausztrálokat. Szerintem nincs ok a pánikra" - írta blogjában Dárdai Pál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×