eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Märcz Tamás: nincs szégyenkezni valónk

Märcz Tamás: nincs szégyenkezni valónk

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint nagyon nehéz volt a világbajnokság, Horvátország megérdemelten nyerte meg az aranyérmet. A játékosok az első csalódottság után pozitív emlékeket is megőriznek a vb-ről.

A világbajnoki ezüstérmes férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint nem bízott mindenki a csapatban, talán benne sem.

"Ez nem probléma, mert álltuk a próbát. A játékosok nagyon jók, megérdemlik, hogy a dobogó második fokán álljanak. Semmi szégyenkezni valónk nincs,

a döntő után is emelt fővel hagyhatjuk el az uszodát"

- mondta Märcz Tamás a horvátoktól elszenvedett 8-6-os vereség után.

Elmondása szerint a finálé légköre nem nyomta őket, de ezt is meg kell tanulniuk kezelni.

"Pár nap múlva úgy tekintünk vissza, hogy óriási mezőnyből sikerült a legjobb kettő közé kerülni, s ott ezüstérmet szerezni" - vélekedett a szövetségi kapitány.

Elismerte, hogy az elején rontották el a meccset, de nem érezte, hogy görcsös lett volna a csapat. Voltak hibák a védekezésben, de inkább az volt a baj, hogy nem tudtak válaszolni a horvát gólokra, így a felzárkózás sok energiát emésztett fel.

„Végig azon voltam, hogy valahogy visszahozzuk a meccset, aztán amikor lefújták, a csalódottság lett úrrá rajtam, el is érzékenyültem, mert annyira szerettem volna ezt a győzelmet, és a fiúk is így voltak ezzel.

Ezzel együtt fantasztikus emlék lesz a budapesti világbajnokság.

Mindig bennem marad, hogy lehetett volna arany, mert nagyon közel voltunk hozzá, de annak tükrében kell nézni a második helyezést, hogy óriási utat tettünk meg” – fejtette ki.

A legjobb kapusnak választott Nagy Viktor csalódott volt.

„Szomorú vagyok, mert nyerni jöttünk ide, és ez nem sikerült. Sajnálom, hogy esetleg csalódást okoztunk a szurkolóknak. Ilyen a sport. Jobb volt az ellenfelünk” – mondta a kapus.

Vámos Márton szerint az első negyed döntötte el a meccset.

"Nagyon rosszul kezdtünk, és a visszakapaszkodás annyi energiát vett ki, hogy tovább már nem tudtunk lépni. Annak van szerencséje, aki megdolgozik érte, mi megdolgoztunk, de úgy néz ki, hogy a horvátok egy kicsit még jobban. Végig küzdöttünk, nem adtuk fel, ám az, hogy az eleje ilyen rosszul sikerült, eldöntötte a mérkőzést” – vélekedett a torna legjobb játékosának választott magyar.

Varga Dénes csapatkapitány nagyon jól élte meg a budapesti vb-t.

"Nagyon jó volt azt látni, hogy a nemzetközi rutinnal nem rendelkező játékosok hogyan fejlődnek meccsről meccsre, főleg a hazai nagy közönség előtt" - vonta le a pozitív tapasztalatokat Varga Dénes.

A magyar válogatott tízese hozzátette: az éremszerzést tűzte ki célul a torna előtt, ezért az ezüst is boldoggá teszi.

Pozitív érzésekkel fog visszagondolni a vb-re Hosnyánszky Norbert is.

„Köszönöm szépen a közönségnek, a csapatnak, köszönöm, hogy itt játszhattam. Szerintem egy nagyon szép eredményt értünk el. Mindig más egy döntő, Barcelonában mi léptünk el Montenegrótól, most a horvátok tőlünk, de visszajöttünk, majd kaptunk két szerencsétlen gólt. Ilyen a sport. Annak van szerencséje, aki sokat tesz érte, ma jobbak voltak” – mondta az olimpiai bajnok, aki arra a felvetésre, hogy a köszönés elköszönést is jelentett-e, azt válaszolta, még nem szeretne ezzel foglalkozni.

Gór-Nagy Miklós, a válogatott védője szerint a horvátok megérdemelték a világbajnoki címet.

"Az első és a második hely között egy örökkévalóság a különbség.

Ilyen a sport. Valószínűleg életünk hátralévő időszakába beszélgetünk majd erről a vb-döntőtől, hogy mégis mi történt. Az eredmény ugyanaz lesz, nem mi nyertünk. Nagyon nagy élmény volt, köszönjük a sok szeretet, megpróbálunk örülni az ezüstnek" - fogalmazott Gór-Nagy Miklós.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×