eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Hosszú Katinka: maradt még bennem

Hosszú Katinka: maradt még bennem

Hosszú Katinka egy percig sem kesergett a 200 méteres gyorsúszás hetedik helye után, és már előretekint a 200 méteres pillangó fináléjára, amelyben Szilágyi Liliána is érdekelt lesz a budapesti világbajnokságon.

Hosszú Katinkának sűrű délutánja volt a Duna Arénában: egy órán belül a 200 méter gyors döntőjében és a 200 méter pillangó elődöntőjében is érdekelt volt. Előbbi számban az első száz után még a harmadik volt, de végül nem bírta a hajrát, és a hetedik lett 1:56.35 perces idővel.

„Tudtam, hogy ebben a számban a dobogótól a nyolcadik helyig bármi lehet.

Szerettem volna jobbat, de örülök, hogy egy ilyen döntőben részt vehettem.

Megvolt az aranyérem 200 vegyesen, most szeretném élvezni, hogy itthon versenyezhetünk” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok, aki jelezte, nem csalódott amiatt sem, hogy nem tudta megjavítani az egyéni legjobbját.

Az InfoRádió kérdésére arról beszélt, hogy nem lepte meg Federica Pellegrini győzelme, „benne volt a pakliban”, hogy megelőzi Katie Ledeckyt.

A 200 méteres pillangó elődöntőjében Hosszú Katinka és Szilágyi Liliána egy futamban volt érdekelt. A 20 éves magyar úszó kezdett jobban, aztán a német Hentke állt az élre, és elsőként is csapott célba, mögötte Belmonte, Hosszú és Szilágyi volt a sorrend. Az idők alapján mindkét magyar továbbjutott, a hatodik (2:07.37) és a hetedik (2:07.67) eredménnyel. A finálét csütörtökön 18:34-kor rendezik.

„Van még bennem, hogy mennyi, az majd kiderül. Remélem, hogy tudjuk húzni egymást Liluval” – mondta.

Szilágyi Liliána is elégedetten nyilatkozott.

„Már nagyon összpontosítok a fináléra, belül roppant boldog vagyok, a döntő volt a célom, ez most össze is jött. Erősen kezdtem, talán túl gyors ritmust is választottam az elején, így egy rendkívül nehéz futam lett belőle. Kicsit görcsösebb is voltam, a tavalyi olimpia óta egy középdöntős úszás mentálisan jobban igénybe vesz. Tudom, hogy hol tudok még javulni, meglátjuk, ez mire lesz elég” – emelte ki.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×