eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária
Sir Keir Starmer brit miniszterelnök újságíróknak nyilatkozik egy repülőgép fedélzetén 2024. július 9-én. Starmer a NATO alapításának 75. évfordulója alkalmából tartott háromnapos csúcstalálkozóra utazik Washingtonba.
Nyitókép: Stefan Rousseau

Együtt izgult az Eb-elődöntőn a brit és a holland kormányfő – videó

Keir Starmer azzal viccelődött, hogy a Munkáspárt mostani kormányzása alatt még veretlen az angol válogatott.

A futball nem élet-halál kérdése, sokkal több annál – hangzott el a ma már szállóigévé vált mondat Bill Shanklytől, a Liverpool legendás menedzserétől. Hogy mennyire igaza volt, azt a brit és a holland miniszterelnök is demonstrálta, akik a washingtoni NATO-csúcstalálkozó közben is szakítottak arra némi időt, hogy megnézzék a két válogatott Európa-bajnoki elődöntőjét – számolt be a Telex.

Az egy hete hivatalban lévő új brit kormányfő, Keir Starmer egy videót is megosztott arról, hogyan követték a meccset holland kollégájával, Dick Schooffal Washingtonban. Harry Kane egyenlítő góljához a holland miniszterelnök kézfogással gratulált. Starmer a NATO-csúcs előtt egyébként arról beszélt, reméli, hogy az asszisztensei majd odacsúsztatják neki cetliken a meccs állását a tárgyalások közben, de mint látható, erre végül nem volt szükség.

A lap hozzáteszi, hogy Starmer közismerten nagy focirajongó, kedvenc csapata az észak-londoni Arsenal; a klubhoz fűződő kapcsolata a mai napig nagyon szoros, rendszeresen kilátogat az Emirates Stadionba. Sőt, pár hónapja arról mesélt viccelődve a Telegraphnak, hogyan segített leigazolni a csapatnak Declan Rice-t, aki úgy adott autogramot Starmer kisfiának műsorfüzetébe, hogy az alá egy „szerződést” rejtettek.

A meccs lefújása után aztán visszatértek a tárgyalóasztalhoz és az egyeztetésekhez. Joe Biden amerikai elnök a személyes találkozójukon még viccelődött is Starmerrel az angolok továbbjutása után. Azt kérdezte: „Hazatér a futball, miniszterelnök úr?”, mire Starmer azt válaszolta, hogy úgy tűnik. Aztán hozzátette, hogy a Munkáspárt mostani kormányzása alatt még veretlen az angol válogatott. Egyébként pedig egy Arsenal-mezt ajándékozott Bidennek az első személyes találkozásuk alkalmával.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×