eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
A georgiai játékosok ünnepelnek a németországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Georgia-Portugália mérkőzés végén a gelsenkircheni AufSchalke Arénában 2024. június 26-án. A georgiai válogatott 2-0-ra győzött, és a nyolcaddöntőbe jutott.
Nyitókép: MTI/EPA/Christopher Neundorf

Becsületrenddel tüntették ki a grúz labdarúgó-válogatott tagjait

Szalome Zurabisvili elnök Becsületrenddel tüntette ki a grúz válogatott játékosait, valamint az edzői stábot és a labdarúgó-szövetség vezetőit is, miután a csapat hazaérkezett a németországi Európa-bajnokságról.

Az ünnepséget a főváros, Tbiliszi szívében, a Szabadság téren felállított színpadon tartották, ahol a szurkolók hatalmas üdvözlő serege gyűlt össze. Az államfő személyesen nyújtotta át a Becsületrendet, amelyet azzal érdemelt ki a nemzeti együttes, hogy Grúzia történetében először jutott ki Eb-re, ahol újoncként nagyszerűen helytállt.

Csoportjában igazi bravúrként a záró fordulóban 2-0-ra nyert Portugália válogatottja ellen, ezzel négyeséből harmadikként továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

Bár a legjobb nyolc közé már nem sikerült továbblépnie, mivel 4-1-re kikapott a spanyol csapattól.

Újoncként mutatott csupaszív játékuk nyomán a labdarúgók valósággal nemzeti hősökké váltak a futball-lázban égő kaukázusi országban, ahol anyagilag is elismerték a teljesítményüket: a válogatott harmincmillió larit, több mint négymilliárd forintnak megfelelő pénzjutalmat érdemelt ki, amiért továbbjutott csoportjából.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 7. 05:00
×
×
×
×