eur:
393.05
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
A holland Donyell Malen (j) csapattársaival, miután berúgta csapata második gólját a németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Románia-Hollandia mérkőzésén a müncheni Allianz Arénában 2024. július 2-án.
Nyitókép: MTI/AP/Matthias Schrader

Gakpo vezetésével sima győzelemmel nyolc között a hollandok

A holland labdarúgó-válogatott magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a román csapat felett a németországi Európa-bajnokság kedd kora esti nyolcaddöntőjében.

Az első negyedórában kiegyenlített játékot láthatott a közönség, mindkét csapat előtt adódtak kisebb lehetőségek. A hollandok aztán a 20. percben Gakpo lövésével megszerezték a vezetést, Nita kapus rosszul helyezkedett. Innentől kezdve Hollandia átvette az irányítást, "felborult a pálya", de az eredmény nem változott.

A játék képe a fordulást követően sem változott, osztálykülönbség volt a két csapat között, a hollandok pedig egy hatalmas védelmi hibát követően a hajrában eldöntötték a találkozót. A ráadásban a csereként pályára lépő Malen egy kontra végén másodszor is betalált, így a hollandok sorozatban három elveszített egyenes kieséses meccset követően jutottak tovább Európa-bajnokságon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×