eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A magyar labdarúgó-válogatott edzése a telki edzőközpontban 2024. május 27-én. A válogatott megkezdte felkészülést a közelgő Európa-bajnokságra.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Mérleg - így néz ki a "kassza" a magyar kiesés után

Forintszázmilliókról van szó, ennyit ad az UEFA az elért teljesítményért.

Miután a magyar labdarúgó-válogatott megszerezte 3 Eb-pontját a csoportkörben, napokig várnia kellett arra, hogy kiderüljön, továbbjut-e a nyolcaddöntőbe. Ez végül az eredmények további alakulása miatt nem sikerült, de a magyar csapat így is jókora summát keresett - igaz, jelentős részben a kijutással.

Mint a 444 összeállításában írja, az UEFA idén több mint 300 millió eurót oszt szét a résztvevő csapatok között teljesítményarányosan, a korábbiaknak megfelelően pedig a szövetségeknek utalt pénz 30 százalékán a kerettagok osztozkodnak, 15 százaléka pedig a stábtagoknak megy.

A magyar válogatott azzal, hogy kijutott az Eb-re, már 9,5 millió eurónak megfelelő összeget keresett (3,7 milliárd forint). A három csoportmeccsen egy győzelem sikeredett (Skócia ellen), ez plusz 396 millió forintnyi euró. A döntetlenért egyébként 500 ezer eurót adott volna az UEFA.

Összesen a magyar csapat 4,1 milliárd forintot keresett a németországi Eb-n. Ha továbbjutottunk volna a nyolcaddöntőbe, az még 1,5 millió eurót, vagyis további 594 millió forintot hozott volna.

Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 30. 11:46
×
×
×
×