eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
A walesi Tom Lawrence (b) és Nagy Ádám a Magyarország-Wales Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2019. június 11-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Nagy Ádám a Svájc elleni vereségről: tökösebbnek kell lenni

A Svájctól Eb-vereséget szenvedő magyar labdarúgó-válogatott tagjai dühösek és csalódottak, de nem mutogatnak semmire és senkire. Újabb értékelő szavak.

Nagy Ádám, a németországi Európa-bajnokságon szombaton vereséggel rajtoló magyar labdarúgó-válogatott középpályása szerint "tökösebb" játékra van szükség az együttestől, amelynek tagjai dühösek és csalódottak, de tudják, hogy csak magukat okolhatják a Svájccal szemben 3-1-re elbukott találkozón történtek miatt.

Az olasz Spezia futballistája elmondta, nem úgy sikerült kezdeniük, ahogyan előzetesen eltervezték, a letámadásuk nem hozta meg a várt eredményt, erre pedig nem reagáltak megfelelő időben. Hozzátette, érzése szerint a mérkőzés azon szakaszaiban, amikor vissza kellett volna állniuk, letámadtak, amikor pedig le kellett volna támadniuk a riválist, akkor védekeztek.

"Sajnos ezt csak a második félidőre tudtuk kijavítani, és ott 2-1-es állásnál még az egyenlítésre is lett volna lehetőségünk néhányszor. Ezzel együtt világosan látszik, hogy egyetlen ellenféllel szemben sem engedhetjük meg magunknak, hogy 2-0-s hátrányba kerüljünk, mert ezen a szinten onnan nagyon nehéz visszajönni" - fogalmazott Nagy Ádám.

A középpályás hozzátette, most az a legfontosabb, hogy a játékosok hogyan tudnak reagálni a kialakult helyzetre, s szerinte ezt hasonló szellemben kell megtenni, mint 2021-ben, a portugálokkal szemben 3-0-ra elveszített első Eb-meccs után.

"A következő mérkőzésünk sem lesz a mainál egyszerűbb, sőt, valószínűleg komplikáltabb lesz" - utalt a szerdán, Stuttgartban sorra kerülő csoportmeccsre, melyen a házigazda, és a skótokat a pénteki nyitányon 5-1-re legyőző németekkel játszik a válogatott.

"Ebből a mai találkozóból a 3-4 napban valahogyan le kell vonnunk a tanulságokat, és aztán fejben és testben is frissebben kell belemenni a következő összecsapásba" - jelentette ki.

A magyarok gólját, egyben pályafutása első Eb-találatát jegyző Varga Barnabás is úgy vélte, a második félidő "már jobban nézett ki" magyar szempontból, érzése szerint akkor "ki-ki meccset" tudtak játszani a svájciakkal.

"Nem éreztem úgy, hogy bármivel is megleptek volna minket, mi viszont nem voltunk eléggé élesek. A szépítő gólnál és abban az időszakban kicsit fölényben futballoztunk, akkor talán egyenlíthettünk is volna, de sajnos nem sikerült. A következő meccsre jobban fel kell készülni fejben, hogy már a kezdő sípszótól élesek legyünk és a maximumot tudjuk nyújtani" - mondta a Ferencváros csatára. Hozzátette, a németeknek nagyon jó, erős csapatuk van, de a válogatott az utóbbi években már megmutatta, hogy fel tudja venni velük a versenyt.

A csereként pályára lépő Bolla Bendegúz a kispadról úgy látta, hogy a csapat az első félidőben túl sok területet hagyott az ellenfélnek, akit nem helyezett nyomás alá, így a svájciak könnyen tudták megbontani a középpályán a magyar védelmet.

"Nem ilyen kezdésről álmodtunk, de a következő mérkőzésen szeretnénk javítani. Svájc egy jó csapat, jól is játszott, de mi sajnos adtunk nekik egy félidőnyi előnyt. A szünet után volt egy jó periódusunk, ennek során szépítettünk, az egyenlítés pedig talán azért nem jött össze, mert az utolsó passzokba vagy a befejezésekbe hiba csúszott" - mondta Bolla.

Címlapról ajánljuk
Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraláskor nemcsak az elvitt, hanem az otthon hagyott értékeinkre is fontos vigyázni – hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország,  csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország, csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

Pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök elmondta, hogy Oroszország készen áll az eurázsiai biztonság kiépítéséről szóló elképzelések széles körű, globális megvitatására, mások mellett NATO-tagállamokkal is. Eközben az Európai Unió országai megállapodtak az Oroszországgal szembeni 14. szankciócsomagról, a hírek szerint pedig több szövetségesnél is kicsaphatja a biztosítékot, hogy Ukrajna alkalmazhatja az amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rakétarendszereket, hiszen mostantól nemcsak az orosz rakétatámadások ellen, hanem az országot célba vevő ellenséges repülőgépek megsemmisítésére is használhatják. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×