eur:
394.71
usd:
367.73
bux:
69846.4
2024. június 18. kedd Arnold, Levente
Nyitókép: Szijjártó Péter/Facebook

A magyar közigazgatás a helyszínen is készül a Svájc elleni meccsre, lesz segítség, ha kell

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter minden eddiginél nagyobb konzuli jelenlétet rendelt el a németországi Európa-bajnokságon részt vevő magyar labdarúgó-válogatott mérkőzésének helyet adó Kölnben.

Szombaton játssza első mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatott a németországi Európa-bajnokságon, az első kölni mérkőzésre több mint tízezer magyar szurkolót várnak.

"Az ilyen nagymértékű magyar szurkolói jelenlét külföldön természetesen nekünk is munkát ad. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a magyar szurkolóknak kizárólag a szurkolásra, a szórakozásra kelljen figyelni, és lehetőleg minél kevesebb kellemetlenséggel szembesüljenek" - fogalmazott.

Kiemelte: ezért minden eddiginél nagyobb konzuli jelenlétet rendelt el a mérkőzésnek helyszínt adó városban, összesen 11 konzul fog Kölnben szolgálatot teljesíteni. Lesz konzul a repülőtéren és a vasútállomáson is, hogy az odaérkező magyar szurkolókat fogadja, lesznek konzulok a szurkolói zónában, lesz konzul a szurkolói vonulás útvonalán, a stadionon kívül és a stadionon belül is, tehát nem lesz olyan helyszín, ahol magyarok megfordulnak, és ne lenne konzuli jelenlét - hangsúlyozta.

Kitért rá: a legközelebb lévő konzulátuson, Düsseldorfban is megemelt létszámmal és folyamatos ügyeletben várják a hívásokat, vagy ha lesz valami teendő. Három vészhelyzeti segélyhívó telefonvonalat is létesítettek, emellett pedig a budapesti központi call center is folyamatosan rendelkezésre áll.

Közölte: a szurkolói zónában egy mobil konzuli iroda is lesz, "hogyha ügyes-bajos dolgok, elveszett dokumentumok ügye áll elő, akkor a lehető leggyorsabban tudjunk önöknek segíteni".

Szijjártó Péter felhívta a figyelmet a Konzuli Szolgálat Utazom nevű applikációjára, ahol a szurkolók minden fontos információt megtalálhatnak.

Elmondta: két kilométer hosszan vonulhatnak majd a szurkolók a stadion irányába, délben lesz az indulás. A miniszter arra kért minden magyar szurkolót, hogy "semmilyen provokációnak ne üljön föl, működjenek együtt a magyar rendőrség kirendelt erőivel, az MLSZ által szerződtetett biztonsági szolgálattal és természetesen a helyi hatóságokkal is".

Arról is beszélt, hogy a beléptető kapuknál magyar nyelven beszélő szolgálat is lesz, annak érdekében, hogy "a lehető legkevesebb kellemetlenség állhasson elő".

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: "azt reméljük és várjuk, hogy a magyar szurkolóktól és a magyar válogatott győzelmétől lesz hangos Köln". Emellett azt kívánta a szurkolóknak, hogy minél kevesebb alkalommal kelljen találkozniuk a konzulokkal.

Címlapról ajánljuk
Kalas Vivien: Magyarország nem tudja megakadályozni Ursula von der Leyen újrajelölését

Kalas Vivien: Magyarország nem tudja megakadályozni Ursula von der Leyen újrajelölését

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense több konkrétumra számított a hétfői, nem hivatalos EU-csúcson, de így is biztos benne, hogy hamarosan döntés születik az uniós csúcsvezetők személyéről, csak két konfliktust még rendezni kell.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×