eur:
395.07
usd:
368.74
bux:
69803.98
2024. június 18. kedd Arnold, Levente
Julian Nagelsmann, a Bayern München vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a D csoport negyedik fordulójában játszott Viktoria Plzen - Bayern München mérkőzésen Plzenben 2022. október 12-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Németország-Skócia - könyörtelen kiütés az Eb nyitómeccsén

A házigazda német válogatott 5-1-re legyőzte a skót együttest a labdarúgó Európa-bajnokság pénteki nyitómérkőzésén, a magyar érdekeltségű A csoportban.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően jelentős német mezőnyfölénnyel indult a kontinensviadal első összecsapása, a korai vezetés pedig még magabiztosabbá tette a pontosan futballozó hazaiakat, akik a skótok tömörülése ellenére többször is gyorsan átjátszották a középpályát. Még húsz perc sem telt el, mire Wirtz és Musiala a német válogatott történetének két legfiatalabb Eb-gólszerzője lett (21 év és 42 napos, illetve 21 év és 109 napos). Azzal pedig, hogy a szünetig háromgólos előnybe, ráadásul létszámfölénybe került a játék valamennyi szegmensében riválisa fölé kerekedő német együttes, eldőlt a három pont sorsa.

A türelmes, pontos játék a fordulást követően is helyzetek sorát eredményezte a vendéglátók előtt, az átlövéseik ugyan nem hoztak eredményt, ám így is növelni tudták előnyüket és még lesgólt is szereztek. A hajrában a találkozót kapura tartó kísérlet nélkül záró skótok öngóllal szépítettek, a magabiztos német sikert nem veszélyeztette semmi.

A kontinensviadalok történetében ez volt a legnagyobb különbségű győzelem nyitóösszecsapáson.

A Nationalelffel szerdán, a skótokkal jövő hét vasárnap találkozik Marco Rossi szövetségi kapitány együttese, egyaránt Stuttgartban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 18. 13:08
×
×
×
×