eur:
395.07
usd:
368.74
bux:
69803.98
2024. június 18. kedd Arnold, Levente
Labda a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott edzésén Weiler-Simmerbergben 2024. június 11-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Futballszerelemnek keresztelték el az Eb labdáját

Egyedülálló képességei vannak a játékszernek.

A Futballszerelem névre keresztelt labda lesz az első az Európa-bajnokságok történetében, amelyben a videobíró döntését segítő szenzor is van.

Az adidas technikai fejlesztése példátlan betekintést nyújt a labda mozgásának minden elemébe, ez pedig segíti a VAR ítéletét is.

Tavaly november 15-én Philipp Lahm tornaigazgató és Manuel Neuer világbajnok kapus Berlinben prezentálta a játékszert, amelyet a környezettudatosság jegyében alkottak meg újrahasznosított poliészter és vízbázisú festék felhasználásával.

A szervezők szerint a labda díszítése a fekete-fehér és színes - piros, kék, narancssárga, zöld - szárnyformákkal, ívekkel, valamint pontokkal az Eb energiáját tükrözi. A tornának otthont adó városok neve és a stadionok illusztrációja is megjelenik rajta. A tíz rendező város mindegyike 900 labdát kapott a német sportszergyártótól, hogy azokat szétossza a helyi iskoláknak.

A Fussballliebe - ahogy németül hívják - normál méretű másolata nagyjából 10 ezer, az eredeti labda pedig körülbelül 45 ezer forintért kapható Magyarországon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 18. 13:08
×
×
×
×