eur:
394.88
usd:
367.65
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
A spanyol Jordi Alba (j) csapattársával, Alvaro Moratával ünnepel, miután gólt szerzett a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjének Svájc - Spanyolország mérkőzésén Szentpéterváron 2021. július 2-án.
Nyitókép: MTI/AP pool/Dmitrij Loveckij

Kemény Dénes: a lelki tényezők kiegyenlítik az esélyeket az Eb-elődöntőben

A magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint a spanyolok teher nélkül léphetnek pályára kedden este, míg az olaszok akkor kerülhetnek bajba, ha a tornán először hátrányba kerülnek.

Kedden este a spanyolok és az olaszok küzdenek meg egymással a döntőbe jutásért a labdarúgó Európa-bajnokságon. Kemény Dénessel, az InfoRádió futball Eb-szakértőjével, a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint kiegyenlítettek az esélyek.

Úgy látja, az elmúlt évtizedek egyik legkevésbé tipikus olasz csapata a mostani, mert nem a megszervezett betonvédelemre épít és pár tehetséges játékostól várja elől a csodát. Nem dél-európai, hanem nyugat- vagy közép-európai módon futballoznak az olaszok, és ez a tény játszhat velük furcsa játékot.

„Eddig nagyon jól játszottak, de mostantól csak az eredmény számít, csak tovább kell jutni.

Az olaszok nem voltak ilyen helyzetben még. A belgák ellen oda kellett figyelni a védekezésre, hogy a két gól elég legyen, de a klasszikus olasz továbbjutás tizenegyesekkel vagy 1-0-s győzelmekkel szokott összejönni. Most az elődöntőben viszont beleszaladhatnak olyan helyzetbe, hogy hátrányba kerülnek, ami még nem történt meg velük ezen a tornán” – fejtette ki Kemény Dénes.

A vízilabda-válogatottal háromszoros olimpiai bajnok egykori kapitány szerint a spanyol csapat bátran játszhat, és örül, hogy bejutott az elődöntőbe. A spanyoloknál sok a fiatal tehetség, de nem olyan stabilak és olyan nagy csapatról van szó, mint amelyik Eb-t és vb-t nyert 2010 környékén, emiatt pedig most kisebb rajtuk a teher is – vélekedett.

Kemény Dénes szerint a lelki tényezők kiegyenlítik az esélyeket, 50-50 százalékot ad mindkét válogatottnak.

Hozzátette: Luís Enrique, a spanyol szövetségi kapitány könnyebb helyzetben van, hiszen úgy küldheti ki a játékosait, hogy

örüljenek mindennek, amit a meccs adni fog.

Roberto Mancininek valamivel nehezebb a dolga, de fog találni egy-két olyan játékost, aki nyerőember lehet és eddig nem tündökölt.

Megismételte, akkor kerülhet bajba az olasz csapat, ha nem tudja kezelni, hogy egy-két gólos hátrányba kerül, szemben a spanyolokkal, akik keresztülmentek már több mindenen ezen az Eb-n.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
395 alatt a forint

395 alatt a forint

Hétfőn még erősödéssel kezdett a forint, aztán amint romlott a külpiaci hangulat, a forint is visszakanyarodott, kedden pedig a borongós külső környezet mellett újra esni kezdett, így az euróval szembeni jegyzések 396 fölé lendültek. A délelőtti eurózóna inflációs adat nem mozgatta meg a piacokat, délután viszont amellett, hogy Christine Lagarde és Jerome Powell jegybankelnökök is megszólalnak, Amerikából munkaerőpiaci adat is érkezik. Összességében az látszik, ami az előző hetekben: a dollár az euróval szemben az 1,07 körül ingadozik, és az amerikai deviza kilengéseivel a forint is hol erősödik, hol gyengül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×