eur:
394.92
usd:
367.53
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Gareth Southgate angol (j) és Joachim Löw német szövetségi kapitány a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Anglia-Németország mérkőzésén a londoni Wembley stadionban 2021. június 29-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Kemény Dénes: az angolok olyanok, mint az ember pénze a bankban

A vízilabdaedző-legenda az InfoRádiónak a keddi mérkőzéseket értékelve elmondta, a németverő angolok nem játszották még ki magukat, ennek ellenére Ukrajna megverheti őket.

Anglia Németországot, Ukrajna hosszabbításban Svédországot búcsúztatta a labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében.

A magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi sikerkapitánya szerint az angolok még nem játszották ki magukat, az ukrán pedig a futballtorna meglepetéscsapata.

"Valamivel jobban teljesítettek az angolok, mint korábban, és azt gondolom, szórakoztató is volt a mérkőzés a semleges szurkolónak. Összességében az angol csapat megérdemelten jutott a legjobb nyolc közé, még akkor is, ha 0-1-nél a németek ziccerben hibáztak, és utána jött a büntető gól. Hát elég sok ilyen van most az Eb-n" - ecsetelte Kemény Dénes.

A hosszabb gólcsend után ismét eredményes Harry Kane-nek szerinte, mint minden csatárnak, a lételeme a gól, de inkább azt gondolja, "még nem játszott a legjobb tudása szerint".

"Olyan ez, mint mikor az embernek bent van a bankban a pénze, tudja, hogy bármikor bemehet érte; most

Gareth Southgate angol kapitány gondolhat arra, hogy előbb-utóbb egyes játékosai megmutatják a valós képességüket, ezek között van Harry Kane is, de nem csak ő"

- figyelmeztetett.

Az ukránok éjszakába nyúló mérkőzéséről azt mondta, olyan sokáig tartott, hogy csak "a bőrén keresztül" nézte a meccset, de azt gondolja, mindig van meglepetéscsapat a nagy világversenyeken, ez lehet most Ukrajna.

"Az ukránokban még benne lehet egy kör az angolok ellen, de ha nem lesz, akkor sem fogják a fejüket venni, nyugodtan, bátran játszhatnak, már így is mindenki a vállukon horja őket" - fogalmazott Kemény Dénes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
395 alatt a forint

395 alatt a forint

Hétfőn még erősödéssel kezdett a forint, aztán amint romlott a külpiaci hangulat, a forint is visszakanyarodott, kedden pedig a borongós külső környezet mellett újra esni kezdett, így az euróval szembeni jegyzések 396 fölé lendültek. A délelőtti eurózóna inflációs adat nem mozgatta meg a piacokat, délután viszont amellett, hogy Christine Lagarde és Jerome Powell jegybankelnökök is megszólalnak, Amerikából munkaerőpiaci adat is érkezik. Összességében az látszik, ami az előző hetekben: a dollár az euróval szemben az 1,07 körül ingadozik, és az amerikai deviza kilengéseivel a forint is hol erősödik, hol gyengül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×