eur:
395.76
usd:
368.9
bux:
71831.83
2024. július 2. kedd Ottó
A magyar szurkolók ünnepelnek, miután a válogatott 1-1-es döntetlent játszott a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában rendezett Magyarország - Franciaország mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. június 19-én.
Nyitókép: MTI/AP/EPA/Pool/Illyés Tibor

Mégis játszhatna Budapesten a magyar válogatott? Válaszolt az UEFA

Fontos kérdést tisztáztak a nyolcaddöntők előtt.

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán Münchenben lép pályára a németek ellen, és ha győz, akkor biztosan továbbjut az Európa-bajnokságon. Az a csoport másik meccsének eredményétől függ, hogy hányadik helyen.

Budapesten rendezik majd az egyik nyolcaddöntőt, amelyen a hollandok ellenfele a D, az E vagy F csoport harmadikja lesz - tehát akár még a magyarok is kerülhetnek ebbe a pozícióba.

Korábban úgy lehetett tudni, hogy rendező ország nem játszhat hazai pályán a 16 között, ám most az európai szövetség a Nemzeti Sport Online érdeklődésére azt közölte, hogy nincs ilyen szabály.

A portál szerint korábban még lehetett ilyen elképzelése az UEFA-nak, ám miután Dublin kiesett a rendezők közül, s London vette át a helyét, ez kikerült a szabálykönyvből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Vesztésre áll Európa a digitális harcban, kiakadtak Brüsszelben

Vesztésre áll Európa a digitális harcban, kiakadtak Brüsszelben

A tagállamoknak ambiciózusabbnak kell lenniük az Európai Unió digitális programjában meghatározott célok elérése érdekében, a digitális infrastruktúra, a vállalkozások, a készségek és a közszolgáltatások terén való előrelépés ugyanis döntő fontosságú az EU jövőbeni gazdasági jóléte és társadalmi kohéziója szempontjából - jelentette ki az Európai Bizottság kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×