eur:
393.05
usd:
363.58
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A magyar szurkolók ünnepelnek, miután a válogatott 1-1-es döntetlent játszott a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában rendezett Magyarország - Franciaország mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. június 19-én.
Nyitókép: MTI/AP/EPA/Pool/Illyés Tibor

Az UEFA vizsgálja mindkét budapesti meccset

Lehetséges diszkriminatív események történhetnek.

Az Európai Labdarúgó-Szövetség etikai és fegyelmi ellenőrt nevezett ki, hogy megvizsgálja a magyar válogatottnak a portugálok és a franciák elleni Eb-meccsein a Puskás Arénában tapasztaltakat.

A közleményben lehetséges diszkriminatív eseményekről írnak, ám ezt nem részletezik. Azt sem tudni, hogy az ellenőrnek mikorra kell elkészítenie jelentését vagy hogy mikor tarthatnak meghallgatást az ügyben.

A szombati, franciák elleni 1-1-es meccs után a holland De Telegraaf napilap arról számolt be, hogy a stadion több sarkából is érték rasszista rigmusok a franciák két sztárját, Kylian Mbappét és Karim Benzemát. Mbappé a mérkőzés után el is panaszolta, hogy huhogásra és rasszista jelzőkre lett figyelmes – írta az Index.

A The Athletic cikke szerint a portugálok elleni keddi találkozóról több olyan fotó látott napvilágot, hogy a drukkerek közül néhányan az LMBTQ-közösséget szidalmazó molinót tartottak fel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×