eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Roberto Mancini, az olasz labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya csapatának Firenze közelében tartott edzésén 2018. május 30-án. Olaszország nem szerepel a június 14-én kezdődő oroszországi világbajnokságon.
Nyitókép: MTI/EPA/Claudio Giovannini

Az olaszok csak csoportgyőzelemmel lehetnek rekorderek

Roberto Mancini irányításával az olasz válogatott immár 29 mérkőzés óta veretlen, amennyiben nem kap ki a walesiektől, beállítja Vittorio Pozzo Squadra Azzurrájának a harmincas években született, harminc mérkőzésből álló csúcsát. Azóta Olaszország nyert két világbajnoki címet, diadalmaskodott Európa-bajnokságon – de a rekord mindmáig (?) érintetlen maradt. Kiderül este nyolc óra körül, az Olaszország–Wales mérkőzés végén.

Az olasz futballban hajdanán Manciónak becézett szövetségi kapitány nagyon határozottan állítja, hogy a stábban vagy a játékosok közül senki sem számolgat, nem nézik, hol és kivel lenne előnyösebb játszani, meg akarják nyerni a harmadik meccsüket is a tornán.

Ugyanakkor az olasz lapok valószínűsítik, hogy Marco Verrattival az élen több korábban szerepet nem kapó, vagy csak keveset játszó futballista is szerepet kap majd. A Gazzetta dello Sport meglepő kezdő csapatot vélelmezett: Donnarumma – Toloi, Bonucci, Bastoni, Émerson Palmieri – Barella, Jorginho, Verratti – Chiesa, Belotti, Bernardeschi. A Football-Italia szerint viszont kétséges Federico Bernardeschi játéka.

A walesiek tervezett csapata: Ward – Roberts, Mepham, Rodon, Davies – Morrell, Allen – Bale, Ramsey, James – Moore.

Az A csoport győztese Londonban, a Wembley-ben játszik majd a C csoport második helyezettjével, az osztrák, vagy az ukrán csapattal. A második helyezett Amszterdamba megy, s a B csoport másodikjával találkozik, ez lehet a belga, az orosz vagy a finn gárda.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×