eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
A cseh Patrik Schick (b) ünnepel, miután megszerezte az első gólt a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának második fordulójában játszott Horvátország-Csehország mérkőzésen a glasgow-i Hampden Park stadionban 2021. június 18-án.
Nyitókép: A cseh Patrik Schick (b) ünnepel, miután megszerezte az első gólt a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának második fordulójában játszott Horvátország-Csehország mérkőzésen. MTI/AP/AFP pool/Paul Ellis

Schick: háromból három

A csehek egy döntetlennel léptek nagyot a továbbjutás felé az idei labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjában. A horvátok elleni mérkőzés 1-1-re végződött.

Gyenge mérkőzésen játszott döntetlent a cseh és a horvát válogatott. Ugyanakkor a csehek szinte továbbjutottak, a horvátok pedig reménykedhetnek: „csak” meg kell verniük a skótokat.

Vitatható körülmények között született az első gól: Dejan Lovren lekönyökölte a levegőben Patrik Schicket, akinek vérzett az orra. A spanyol játékvezető, Cerro Grande böntetőt ítélt a visszajátszást megnézve, Schick pedig belőtte.

Ez volt a harmadik gólja a tornán, cseh játékos nagy tornán 2004 óta nem volt ilyen eredményes, akkor Milan Baros ötöt lőtt a portugáliai Eb-n. A mostani tornán egyébként a Bayer Leverkusen csatára szerezte eddig a csehek összes gólját.

Lovren már a harmadik tizenegyest hozta össze a nagy tornákon, ez egy nem igazán vágyott rekord a horvát futballban.

A második félidő elején Ivan Perisic kiegyenlített, s ezzel mindössze a második európai játékos lett, aki a legutóbbi öt nagy torna mindegyikén szerzett vagy előkészített gólt. Egyetlen elődje Cristiano Ronaldo.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×