eur:
397.16
usd:
356.7
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos
Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott düsseldorfi sajtótájékoztatóján 2024. szeptember 6-án. A magyar csapat a Nemzetek Ligájában Németország ellen lép pályára.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Két lábbal a földön kell állni a válogatottnak

Marco Rossi: nem léphet pályára eleve vert seregként a magyar válogatott

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem léphet pályára eleve vert seregként a magyar labdarúgó-válogatott, amely jövő pénteken Hollandiát fogadja, két hét múlva pedig Bosznia-Hercegovina vendégeként lép pályára a Nemzetek Ligájában.

A magyarok a Nemzetek Ligája A osztályában előbb 5-0-ra kikaptak Németországban, majd házigazdaként gól nélküli döntetlent játszottak a bosnyákokkal.

Rossi az M4 Sportnak adott hétfői interjúban úgy fogalmazott: nyilván nem örülnek, hogy veszítettek Németországban, de körülbelül egy órán keresztül, 2-0-ig meccsben voltak, sőt a második gól előtt az egyenlítésre is volt lehetőségük. A második találat után viszont taktikailag és a hozzáállást tekintve is összezuhantak, márpedig ez nem elfogadható.

Leszögezte, hogy elfogadja a vereséget, sok mérkőzést veszített már pályafutása során - de ez volt az első 5-0-s kudarca -, az viszont kihozta a sodrából, hogy szétestek.

"Mindenki részéről a maximumot várom el minden egyes edzésen, és azt szeretném, hogy győzni akarással, játszani akarással, küzdeni akarással lépjünk pályára, nem pedig eleve vert seregként. Ennek nem szabad megtörténnie" - emelte ki a kapitány.

Mint felidézte: úgy döntöttek, hogy némileg átalakítják a taktikájukat, és kevésbé támaszkodnak a rögzített helyzetekre, inkább igyekeznek akciókat kialakítani, mert a futballban szinte mindig az az erősebb, aki diktál a pályán.

"A taktika vita tárgya lehet, az egy-egyek vállalása, a magas letámadás meredek döntés volt Németország ellen, de nem érzem azt, hogy a magyar válogatottnak sündisznóként be kellene zárkóznia" - nyilatkozta.

A kapitány elismerte, hogy a düsseldorfi meccs után a játékosok összezuhantak lelkileg, némileg önbizalmat veszítettek, pedig abban amúgy sem dúskáltak. A bosnyákok elleni találkozó előtt úgy döntöttek, a közvetlen megoldásokat részesítik előnyben, például a szögleteket és a szabadrúgásokat. Volt is 13 szögletük, de igazándiból nem sikerült hasznosítaniuk ezeket.

Mint kifejtette, több góllal is nyerhettek volna, de vannak olyan mérkőzések, amikor nem működnek a befejezések, és ez is ilyen volt. Fontosnak tartja, hogy a súlyos vereség után jól reagáltak, a hozzáállás és a teljesítmény is javult, de ez az eredményben nem mutatkozott meg.

"Azt hiszem, ez a két mérkőzés jó okot ad arra, hogy megtanuljuk, két lábbal a földön kell állnunk. Legyünk racionálisak! Amikor jól megy a szekér, akkor se bízzuk el magunkat, amikor pedig rosszabb a teljesítményünk, ne keseredjünk el" - magyarázta az olasz szakvezető.

Rossi elmondta: mostanság többször hallotta, hogy gyenge a csapat, de szerinte mindig meg kell határozni, hogy kihez képest. Azt ő is elismeri, hogy Németországnál, Hollandiánál vagy Svájcnál valóban gyengébb a magyar válogatott, de már bizonyították, hogy ha jó a csapatszellem, ha csapatként jól teljesítenek a pályán, ha hibátlanul alkalmazzák a taktikát, az hozzájárulhat a jó eredményekhez, még akkor is, ha nem áll mellettük a szerencse, ahogyan az elmúlt időszakban.

A magyarokra idén még négy meccs vár - novemberben Hollandiába látogatnak, majd a németeket fogadják -, ezek közül három találkozón a papírforma szerint nem nekik áll a zászló Rossi szerint, Bosznia-Hercegovinában viszont muszáj győzniük. Ezen a négy találkozón ugyanolyan kompakt csapatmunkára, csapategységre és győzni akarásra lesz szükség, mint korábban, mert a közelmúltban ezekkel problémák voltak.

"Bosznia bizonyította, hogy a mi szintünkön van. Nem tudtunk ellenük győzni itthon, noha megérdemeltük volna a sikert. Idegenben nyilván nehezebb lesz, és nem tudjuk, milyen pálya fogad bennünket, ez Boszniában vagy Montenegróban mindig ismeretlen tényező" - magyarázta.

Hozzátette, ha nem a maximális odafigyeléssel közelítik meg a mérkőzést, a valóság büntetőleg hathat, ahogyan történt a közelmúltban is.

"Mindent meg kell tennünk a győzelemért, de ha nem sikerülne, egy döntetlen is lehet olyan eredmény, ami abszolút elfogadható" - vélekedett Marco Rossi, aki kedden hirdeti ki keretét az októberi NL-meccsekre.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×