eur:
392.42
usd:
354.91
bux:
72767.14
2024. szeptember 3. kedd Hilda
Leitgeb Richárd, osztrák síversenyző. Forrás: Facebook /  Leitgeb Richárd
Nyitókép: Forrás: Facebook / Leitgeb Richárd

Osztrák síelő indul magyar színekben a következő alpesi világkupában

Leitgeb Richárd, aki a 2024-2025-ös szezontól magyar színekben folytatja pályafutását, a következő idénytől indulhat az alpesi sí világkupában.

Az osztrák származású Leitgeb 2017-ben és 2019-ben két arany- és két ezüstérmet nyert az Universiadén, emellett hét világkupa-versenyen indult - köztük olyan klasszikusokon, mint Adelboden és Schladming -, 2014 és 2021 között rendszeresen részt vett Európa-kupa-futamokon, utoljára 2021 áprilisában - jelentette be a Magyar Sí Szövetség.

A követő három évben síedzőként dolgozott, többek között egy éven keresztül edzette az egyik magyar férfi válogatott alpesi versenyzőt. A 30 éves síző három év szünet után tért vissza, augusztusban 11 versenyen vett részt Argentínában, és a Kontinentális Kupán a dobogó legfelső fokára állhatott, ami korábban még magyar sízőnek nem sikerült.

Jelenleg a 81. helyen áll a szlalom világranglistán.

A magyar szövetség elnöksége "bízik abban, hogy a nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező honosított alpesi síző a magyar alpesi sí válogatott húzóembere lesz".

Címlapról ajánljuk

Maruzsa Zoltán az új tanév új szabályairól: okoseszköz, orvosi igazolás, jogosítvány

A tanév kezdetén több változás jön az oktatási intézményekben, ezekről beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Maruzsa Zoltán, de a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára kifejtette a pedagógus-béremelés menetrendjét, és azt is, hogy miért nem lesz tanárhiány.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Hatalmas területet foglalt el az orosz hadsereg, egyre súlyosabb a helyzet a keleti fronton - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Hatalmas területet foglalt el az orosz hadsereg, egyre súlyosabb a helyzet a keleti fronton - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Minimális ellenállással tör előre az orosz haderő a 60 ezres Pokrovszk felé, a város ostroma bármikor megindulhat. Közben támadásba lendülte az orosz csapatok Vuhledár térségében és Luhanszkban is. Friss elemzések szerint Oroszország összesen 600 négyzetkilométernyi területet foglalt el Ukrajnában a nyáron, ami 2022 óta nem látott szám. Kurszkban jelenleg áll az ukrán offenzíva: a Koronyevó-szektorban jelentettek kisebb támadásokat, de egyelőre nincs hír érdemi területszerzésről. Közben menesztették az ukrán állami energiavállalat vezetőjét. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború fejleményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×