eur:
394.25
usd:
357.06
bux:
72982.36
2024. szeptember 3. kedd Hilda
Concept - broken metal chain. Strong one with perfect muscles breaks the chain.
Nyitókép: FotografieLink/Getty Images

Jó hír a szurkolóknak - fontos döntést hozott az UEFA

Új korlátozásokat jelentett be az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a vendégszurkolókra kiszabható maximumjegyárakkal kapcsolatban - olvasható a szövetség oldalán.

Mindhárom európai kupasorozatra (Bajnokok Ligája, Európa-liga és konferencialiga) érvényesek a változtatások, amelyek meghozatalát az európai futballkultúra szurkolói aspektusának megőrzésével indokolták - írja az Index.

A döntés értelmében a Bajnokok Ligája-mérkőzések vendégjegyeinek ára legfeljebb 60 euró (kb. 24 ezer Ft) lehet, ugyanez az Európa-ligában 40 euró (kb. 16 ezer Ft), a konferencialigában pedig 20 euró (kb. 8 ezer Ft) lesz.

A szövetség a 2025–2026-os szezontól további csökkentéseket helyezett kilátásba,

a Bajnokok Ligájában 40 euróban (kb. 16 ezer Ft), míg az Európa-ligában 35 euróban (kb. 14 ezer Ft) húzzák meg a maximálisan kiszabható árak plafonját. A konferencialigát már nem érintik a következő szezontól életbe lépő árváltoztatások.

„Ez a döntés megerősíti az UEFA elhivatottságát amellett, hogy az európai labdarúgást minden szurkoló számára elérhetőbbé és megfizethetőbbé tegye” – áll a szövetség honlapján.

A mai döntés újabb kulcsfontosságú lépést jelent az UEFA azon elkötelezettségének megerősítésében, hogy minden szurkoló számára fokozza a meccsnapi élményt. A szurkolóbarátabb irányelvek bevezetésével folytatjuk azon küldetésünket, hogy a labdarúgás inkluzív sportágként maradjon, ahol értékelik és elismerik azokat a szurkolókat, akik Európa-szerte utaznak, hogy követhessék csapataikat – fogalmazott Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke.

Az UEFA határozata jó hír lehet az európai kupasorozatok valamelyikében magát évről évre képviseltető Ferencváros szurkolóinak,

hiszen csapatuk az Európa-liga idei kiírásának ligaszakaszában négyszer játszik majd vendégként: szeptember 25-én Brüsszelben (Anderlecht), november 7-én Hamburgban (Dinamo Kijev), december 12-én Athénban (PAOK) és január 23-án Frankfurtban (Eintracht).

Az utóbbi idényekben több helyszínen is vitához vezetett az, hogy a hazai csapatok többször magasabb áron adták el a jegyeket a vendégdrukkereknek.

Címlapról ajánljuk
Mérgezés miatt rengeteg hal pusztul el most a magyar vizekben

Mérgezés miatt rengeteg hal pusztul el most a magyar vizekben

A nyári forróságban nemcsak a nyílt vizek szintje csökkent drasztikusan, a tavak és folyók felmelegedése miatt oxigénhiány alakul ki, ami tömeges halpusztulást okoz. A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője, Lévai Ferenc szerint ezen a nyáron a szokásos halveszteség a többszörösére nőtt, az áremelést azonban el akarják kerülni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Hatalmas területet foglalt el az orosz hadsereg, egyre súlyosabb a helyzet a keleti fronton - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Hatalmas területet foglalt el az orosz hadsereg, egyre súlyosabb a helyzet a keleti fronton - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Minimális ellenállással tör előre az orosz haderő a 60 ezres Pokrovszk felé, a város ostroma bármikor megindulhat. Közben támadásba lendültek az orosz csapatok Vuhledár térségében és Luhanszkban is. Friss elemzések szerint Oroszország összesen 600 négyzetkilométernyi területet foglalt el Ukrajnában a nyáron, ami 2022 óta nem látott szám. Kurszkban jelenleg áll az ukrán offenzíva: a Koronyevó-szektorban jelentettek kisebb támadásokat, de egyelőre nincs hír érdemi területszerzésről. Közben menesztették az ukrán állami energiavállalat vezetőjét. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború fejleményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 3. 20:52
×
×
×
×