eur:
392.31
usd:
354.11
bux:
72732.88
2024. augusztus 30. péntek Rózsa
Nyitókép: Pixabay.com

Lefordította a birkózószövetség a kapitányi pályázatok ügyét

Szó sincs arról, hogy az eddigi kapitányoktól megválnának, ők is pályázhatnak.

A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) közleményében tisztázta, hogy a szövetségi kapitányi posztokra nem azért írt ki pályázatokat, mert menesztené a jelenlegi vezetőket.

A hazai szövetség honlapján reagált a sajtóban megjelent feltételezésekre, melyek szerint a szövetségi kapitányoknak a magyar csapat olimpiai szereplése miatt távozniuk kell.

"Több orgánum mindezt úgy értelmezte, hogy menesztjük a szövetségi kapitányainkat, pedig erről szó nincs - jelezte Bácsi Péter, az MBSZ szakmai igazgatója. - Egyszerűen arról van szó, hogy pályázatot írunk ki az új olimpiai ciklusra, ez teljesen megszokott, s nem zárja ki azt, hogy Bánkuti Zsolt, Makszim Molonov vagy Módos Péter folytassa a munkát. Mindenki előtt adott a lehetőség, az elnökség a beadott pályázatok alapján dönti el, hogy kinek szavaz bizalmat."

Az elnökség pár nappal az olimpia végét követően rendkívüli ülésen meghallgatta a szakvezetői beszámolókat és értékelte a párizsi olimpiai szereplést. Az ötfős olimpiai csapatból Losonczi Dávid (kötöttfogás 87 kg) és Muszukajev Iszmail (szabadfogás 65 kg) ötödik, Lévai Zoltán (kötöttfogás 77 kg) és Ligeti Dániel (szabadfogás 125 kg) hetedik, Nagy Bernadett (76 kg) pedig a 13. helyen végzett.

Ezt követően úgy határozott az MBSZ, hogy a szakágak vezetői töltsék ki a november 1-jén lejáró szerződésüket, mivel ősszel még megrendezik a nem olimpiai súlycsoportok világbajnokságát és az U23-as vb-t is. A november 16-án kezdődő ciklusra viszont pályázatot írt ki a kapitányi posztokra, "megadva a lehetőséget azoknak a rátermett szakembereknek, akik tenni akarnak és tudnak a magyar birkózás sikerei érdekében".

Bácsi Péter szerint a szövetségi kapitányok munkáját nemcsak az olimpián elért eredmények alapján kell minősíteni, hanem az egész ciklusban mutatott teljesítményt kell megvizsgálni.

"Az elmúlt három évben nagyon szép eredményeket értünk el, világ- és Európa-bajnokokat ünnepelhettünk nagy generációváltás után. Persze mélyen ki kell elemezni, mi miatt nem jött ki a lépés Párizsban, de az biztos, hogy a munkát folytatjuk. Hogy kikkel, az a pályázatok értékelését követően, november tizenhatodikán derül ki, a szövetségi kapitányokat ekkor az elnök javaslatára nevezi ki az elnökség" - tette hozzá Bácsi Péter.

A kötöttfogású csapatot jelenleg Módos Péter, a szabadfogásút Bánkuti Zsolt, míg a nőit Makszim Molonov irányítja.

Címlapról ajánljuk
Pletser Tamás: a Török Áramlat használatára játszhat Oroszország

Pletser Tamás: a Török Áramlat használatára játszhat Oroszország

Az orosz–ukrán gáztranzit-megállapodás lejárta után a Török Áramlat lehet az alternatív útvonal, az orosz vezetés is erre „bazírozott” az elmúlt években – mondta az InfoRádióban az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője. A szakértő arra számít, hogy 2025-től az ukrán–orosz határnál európai kereskedő cégek veszik majd át az orosz földgázt, és ezek a vállalatok szállítják tovább Közép-Európába.

Mihajlo Podoljak: 2025-től leáll a Barátság vezeték

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója egy interjúban arról beszélt: jövő év január elsejétől leáll a Magyarországot, Csehországot és Szlovákiát orosz kőolajjal ellátó Barátság kőolajvezeték működése. Reagált a Mol.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Hanga Zoltán
a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×