eur:
392.51
usd:
354.65
bux:
72865.31
2024. augusztus 30. péntek Rózsa
A Ferencváros játékosai a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében, a Ferencvárosi TC - Midtjylland (dán) visszavágó mérkőzés végén a Groupama Arénában 2024. augusztus 13-án. Ferencvárosi TC-Midtjylland 1-1.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

A Ferencváros Budapestre hozza a Tottenhamet, Lisztes Krisztián klubja is ellenfél

A Ferencváros nyolc ellenfele a szeptembertől január végéig tartó főtáblás sorozatban, az Európa-ligában: Tottenham, Eintracht Frankfurt, AZ Alkmaar, PAOK, Malmö FF, Dinamo Kijev, OGC Nice, Anderlecht.

Az Európa-liga őszi menetrendje is megváltozott, ott sincsen már csoportkör. A korábbiakkal ellentétben nem esik le a Bajnokok Ligájából nyolc csapat, s nem kerülhet át nyolc csapat a Konferencia-ligába. Megnyúlt az „őszi” idény, a főtáblás rész, a játéknapok szeptember 25–26., október 3., október 24., november 7., november 28., december 12., január 23. és január 30. A mérkőzés továbbra is 18.45-kor és 21 órakor kezdődnek.

A 36 főtáblás csapatot a koefficiensek alapján kalapokba sorolták, a Ferencváros még éppen befért a másodikba. Ennek csak annyi jelentősége van, hogy minden csapat mind a négy kalapból két ellenfelet kap, amelyek közül az egyikkel otthon, a másikkal idegenben játszik. Értelemszerűen a Ferencváros is nyolc mérkőzést vív biztosan, négyet Budapesten (várhatóan a Groupama Arénában), négyet pedig vendégként.

Az a mostani sorsoláson eldőlt, hogy melyik nyolc csapat lesz a főtáblán ellenfél, az is, hogy közülük kihez kell utazni, s ki látogat majd Budapestre. Az azonban, hogy melyik játéknapra és melyik kezdési időpontra jut az adott ellenfél, az legkorábban szombaton derül ki.

A Fradi először az Eintracht Frankfurtot kapta meg, az első kalapból. Ifjabb Lisztes Krisztián csapatát. Az derült ki aztán, hogy a Fradi Budapestre hozzá a Tottenham Hotspurt. A zöld-fehérek edzője, Pascal Jansen 2020 és 2024 januárja között az egyik leendő ellenfél, az AZ Alkmaar mestere volt.

A Ferencvárosi Torna Club a következő csapatokkal játszik 2024 őszén, illetve 2025 januárjában a főtáblán: Tottenham HFC (o), Eintracht Frankfurt (i), AZ Alkmaar (o), PAOK (i), Malmö FF (o), Dinamo Kijev (i), OGC Nice (o), RSC Anderlecht (i).

Címlapról ajánljuk
Bauer Bence: Németországban a bevándorlást ellenző pártok előretörése várható a tartományi választásokon

Bauer Bence: Németországban a bevándorlást ellenző pártok előretörése várható a tartományi választásokon

Vasárnap két fontos kelet-német tartományban, Szászországban és Türingiában lesznek tartományi parlamenti választások, majd néhány héttel később, szeptember 22-én Brandenburgban járulnak urnákhoz a választópolgárok. Az InfoRádióban a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének igazgatója latolgatta az esélyeket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Hanga Zoltán
a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×