eur:
393.17
usd:
353.89
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor
Takács Kincső és Hajdu Jonatán a mix kenu kettesek 500 méteres versenyének előfutamában az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon Duisburgban 2023. augusztus 24-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kajak-kenu vb - Takács Kincső és Hajdu Jonatán ezüstérmes C-2 500 méteren

Takács Kincső és Hajdu Jonatán vegyes párosa ezüstérmet szerzett C-2 500 méteren vasárnap az üzbegisztáni Szamarkandban, az olimpia műsorán nem szereplő számok kajak-kenu világbajnokságán.

A vb zárónapján sűrű a magyar program, mivel a 15 döntőből csak egyben nincs érdekeltség. A sort éppen ez a szám nyitotta meg Fejes Dániellel, aki a kenu egyesek 500 méteres B döntőjében térdelt hajóba. A kétszeres olimpikon - aki Adolf Balázzsal ezüstérmet ünnepelhetett szombaton C-2 1000 méteren - hetedikként zárt a kllencfős versenyben, így összesítésben 16. lett.

Női C-1 500 méteren Bragato Giada következett, aki szombaton második lett 1000 méteren. A 25 éves tiszaújvárosi Európa-bajnoknak nem sikerült jól a rajtja, és végig a mezőny hátsó felében haladva a kilencedik, utolsó helyen ért célba.

Kurucz Levente a K-1 500 méter fináléjában volt érdekelt. A jó kezdés után féltávnál kissé visszaesett, a nagykanizsai sportoló végül hatodik lett.

Kiskó Réka és Szegedi Angelina személyében egy felnőtt vb-újonc duó ült hajóba a női K-2 200 méteres döntőjében. Az utánpótlás korosztályban világbajnok egység remekül helytállt, és nagyszerű versenyzéssel a negyedik helyen zárt.

Jóval rutinosabbnak számított - legalábbis külön-külön - Takács Kincső és Hajdu Jonatán vegyes párosa C-2 500 méteren: előbbi Párizsban olimpiai döntős és tíz éve világbajnok volt, utóbbi pedig három vb-ezüsttel büszkélkedhetett, a hónap elején pedig negyedik lett az ötkarikás játékokon. Üzbegisztánban kiválóan kapták el a rajtot, féltávnál még egyértelműen vezettek, ám a cél előtt lehajrázta őket a semleges színekben indult orosz Alekszej Korovaskov és Jekatyerina Sljapnyikova, így ezüstérmet nyertek.

A szamarkandi vb programja közép-európai idő szerint 11.04 órakor folytatódik, további kilenc magyar érdekeltségű döntővel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×