eur:
393.17
usd:
353.89
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor
A győztes Kőhalmi Emese a női kajak egyesek 5000 méteres versenyének döntőjében a szegedi kajak-kenu Európa-bajnokságon 2024. június 16-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kajak-kenu vb - Kőhalmi Emese aranyérmes K-1 5000 méteren

Kőhalmi Emese aranyérmet szerzett a kajak egyesek 5000 méteres versenyében vasárnap az üzbegisztáni Szamarkandban, az olimpia műsorán nem szereplő számok kajak-kenu világbajnokságán.

A szamarkandi vb programja az 5000 méteres döntőkkel zárult, elsőként a kenusok térdeltek hajóba a leghosszabb távon. Bragato Giada délelőtt 500 méteren kilencedik lett, majd a négyfős vegyes egységek 500 méteres fináléjában ötödikként zárt. Így a tiszaújvárosi versenyző már a harmadik számára készülhetett Üzbegisztánban, amelyen kilencedikként zárt, bő három perccel lemaradva a győztes chilei Maria Jose Mailliard mögött.

Ugyanitt a férfiaknál Adolf Balázs címvédőként és egyértelmű éremesélyesként indult, ráadásul már a második medáljáért szállhatott harcba, mivel szombaton Fejes Dániellel ezüstérmet nyert a kenu kettesek 1000 méteres viadalában. A négyszeres világbajnok Adolf az első futószakaszra harmadikként lépett partra lengyel és moldovai riválisa után, s ez a sorrend a továbbiakban sem változott, Wiktor Glazunow gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, Adolf pedig csaknem 57 másodperccel mögötte, harmadikként ért célba.

A vb műsora a kajakosok maratoni távjával fejeződött be. Kőhalmi Emese nyert már világ- és Európa-bajnoki címet is 5000-en, szombaton 1000 méteren diadalmaskodott, vasárnap pedig tagja volt az 500 méteren ezüstérmes magyar vegyes kajaknégyesnek. A Kovács Katalin Akadémia 22 éves sportolója a harmadik futásnál állt az élre, és magabiztosan utasította maga mögé a mezőnyt, mintegy 16 másodperccel megnyerve a számot.

A férfiaknál Erdőssy Csaba remekül versenyzett, folyamatosan tartotta magát az élmezőnyben, és végül negyedik lett. Hátránya 53 másodperc volt a győztes dán rivális mögött.

A 22 fős magyar küldöttség így két arany-, négy ezüst- és két bronzéremmel zárta a világbajnokságot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×