eur:
393.8
usd:
353.42
bux:
73005.47
2024. augusztus 22. csütörtök Menyhért, Mirjam
A sepsiszentgyörgyi Kolumbán Örs István, a Nemzeti Vágta kishuszár vágta versenyszámának későbbi győztese a Hősök terén 2018. szeptember 16-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Megújul a Nemzeti Vágta

Az újjáalakuló lovasversenyt október 4. és 6. között rendezik Szilvásváradon.

Az idei Nemzeti Vágta legnagyobb újítása, hogy nem kettő, hanem háromnapos a lovasünnep. A nulladik napon a Nemzetközi Rendőr Lovasversenynek ad otthont a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont. Az érdeklődők tíz ország lovas díszegységeinek és készenléti rendőrségeinek versengését láthatják az ügyességi versenyeken.

A rendezvényen első alkalommal tart gyermeklovas bemutatót a HaZám Lovasudvar, a Gömöri Lovas Egyesület végvári vitézei pedig látványos produkcióval érkeznek - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A 18 év alattiak 2024-ben már 2 korosztályban indulhatnak, a 10 és 13 év közöttiek a Huszárgyerek Vágtán, a 14-17 évesek pedig a Kishuszár Vágtán, vagyis idén először a 17 éveseknek is lehetőségük nyílt indulni.

A Nemzeti Vágta nemzetközi futamára idén is a világ minden kontinenséről érkezik lovas, továbbá a Nemzetközi Lovas Díszegységek versenyzői is rajthoz állnak.

A tájékoztatás szerint a szervezők idén rövidítettek a távokon, így téve még szorosabbá, izgalmasabbá a küzdelmeket.

Címlapról ajánljuk
Rolek Ferenc: a munkaadóknak nincs eszközük arra, hogy szűrővizsgálatokra kötelezzék a dolgozókat

Rolek Ferenc: a munkaadóknak nincs eszközük arra, hogy szűrővizsgálatokra kötelezzék a dolgozókat

A kormány a munkáltatókat tenné érdekeltté abban, hogy minél több munkavállaló éljen az állam által kínált, ingyenes menedzserszűréssel. Az egészségügyi államtitkár szerint a kötelezőséget nem az egyénekre, hanem a munkáltatókra szabnák. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke ugyanakkor azt mondta az InfoRádióban, hogy a kormánynak kellene ösztönöznie az embereket a szűrővizsgálatokon való részvételre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.22. csütörtök, 18:00
Prószéky Gábor
Széchenyi-díjas programtervező matematikus, a HUN-REN Nyelvtudományi Kutatóközpont főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×