eur:
393.53
usd:
354.15
bux:
73239.7
2024. augusztus 23. péntek Bence
Florence, Italy - August 22: Zsolt Nagy ,  scores his teams first goal during the UEFA Europa Conference League Play-Off 1st leg match between Fiorentina and Puskas Academy at Stadio Artemio Franchi on August 22, 2024 in Florence, Italy. (Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)
Nyitókép: Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images

Bravúros mérkőzésen, kétgólos előnyből döntetlent játszott a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia remek teljesítménnyel 3-3-as döntetlent ért el a legutóbbi két idényben döntős Fiorentina otthonában a labdarúgó Konferencia-liga-selejtező utolsó fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén.

Hornyák Zsolt együttese hamar kétgólos előnybe került, a hazaiak az első félidő ráadásában azonban szépítettek. A fordulás után a Fiorentina megfordította a találkozót az egyre inkább fáradó magyar csapattal szemben, de a hajrában egy szögletből a vendégek kicsikarták a döntetlent.

A visszavágó jövő csütörtökön 21 órától lesz a Pancho Arénában, a párharc győztese a főtáblán folytathatja szereplését.

A hazaiakat edző Raffaele Palladino nyolc helyen változtatott az olasz élvonal múlt hétvégi nyitófordulójában pályára küldött kezdő tizenegyéhez képest, amelyben ott volt a korábban 12 évet a Manchester Unitedben töltő, 45-szörös spanyol válogatott kapus, David de Gea, aki egy teljes szezon, 446 nap után ismét védett ismét.

Bátran és remekül kezdett a magyar együttes, amelyből először a csapatkapitány Nagy Zsolt értékesítette a saját maga által kiharcolt, Kayode szabálytalansága miatt megítélt büntetőt, majd három perccel később egy gyors támadás végén Soisalo megduplázta csapata előnyét.

Kétgólos hátrányban fokozta a tempót a Fiorentina, Beltrán helyzeténél és Bianco óriási, felső lécről levágódó lövésénél még szerencséje volt a vendégeknek, az első játékrész ráadásában azonban Sottil tekeréséből szépítettek a hazaiak.

A szünetben Palladino két, Hornyák Zsolt egy helyen változtatott csapatán, s a fordulás után a firenzeiek egyből nagy nyomás alá helyezték vendégeik kapuját: fölényük a 67. percben Martínez Quarta fejese révén egyenlítést, nyolc perccel később a csereként beállt Kean lövése révén pedig már vezetést ért.

A Puskás Akadémia játékosai egyre fáradtabban mozogtak, Hornyák így több cserejátékosának is bizalmat szavazott. A hajrában aztán kijött a szorításból a magyar együttes, amely Golla szöglet utáni fejesével kiegyenlített, így biztató helyzetből várhatja a jövő heti visszavágót.

Címlapról ajánljuk

Gellért Gábor: speciális gyakorlatokat is kitaláltak Rasovszky Kristófnak

Nemcsak mentálisan bizonyult a legerősebbnek a nyílt vízi úszók mezőnyében Rasovszky Kristóf, hanem fizikailag is topon volt a párizsi ötkarikás játékokon, ezért lett olimpiai bajnok – mondta az InfoRádióban Gellért Gábor, a szakág szövetségi kapitánya. Meglátása szerint a Szajna vizének minősége nem volt megfelelő, de példákat sorolva illusztrálta, hogy korántsem ismeretlen ez a probléma az úszók számára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.23. péntek, 18:00
Polyánszky Zoltán
a Magyar Sakkszövetség elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×