eur:
395.51
usd:
360.22
bux:
72279.47
2024. augusztus 16. péntek Ábrahám
Tóth Tamás fut a Rio de Janeiró-i nyári olimpia férfi triatlonversenyében a Copacabana Erődnél 2016. augusztus 18-án. A magyar sportoló a 33. helyen végzett.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Magyar jelölt a Nemzetközi Triatlon Szövetség élére

Tóth Tamás korábbi kétszeres olimpikont, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (World Triathlon, TRI) sportolói bizottságának elnökét jelöli a Magyar Triatlon Szövetség a TRI elnöki posztjára. További két magyar szakember kerülhet be a nemzetközi szövetség bizottságaiba az októberi tisztújításon.

A Magyar Triatlon Szövetség Tóth Tamást jelöli a TRI elnöki posztjára – ez a hazai testület elnökségének szavazásán vált hivatalossá. A 35 éves sportdiplomata, korábbi világ- és Európa-bajnoki bronzérmes triatlonversenyző immár nyolc éve a TRI sportolói bizottságának tagja, 2018 óta a testület vezetője, és ezáltal a TRI elnökségének tagja.

„A magyar szövetség elnöksége támogatta Tóth Tamás jelölését, aki 2016 óta fontos szerepet tölt be a sportág nemzetközi vezetésében. Az elmúlt években sokan elismerően beszéltek arról a munkáról, amit Tamás a sportolói bizottság tagjaként, majd elnökeként végzett, hiszen kétszeres olimpikonként és korábbi profi versenyzőként jól ismeri a triatlon minden szépségét és nehézségét. Információink szerint a leköszönő spanyol elnökasszony is lehetséges utódjának tartja Tamást, hatalmas sportdiplomáciai siker lenne és nagyban segítené a triatlon hazai fejlődését is, ha a világ egyik legnépszerűbb és legdinamikusabban fejlődő sportágának nemzetközi szövetségét egy magyar szakember vezethetné” – mondta Kindl Gábor, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke.

A TRI hivatalos honlapjának (triathlon.org) tájékoztatása szerint Tóth Tamás mellett további hét jelentkező van az elnöki posztra, amelyet az elmúlt 16 évben a spanyol Marisol Casado töltött be, ám ő nem jelölteti magát újra. A választást a tervek szerint október 21-én tartják a WT spanyolországi tisztújító kongresszusán.

„A sportolói múltam miatt pontosan tudom, hogy milyen kihívásokkal kell szembenézniük a versenyzőknek és a nemzeti szövetségeknek, akár korlátozott erőforrásokról, akár jól finanszírozott modellekről beszélünk. Az évek során volt alkalmam mélyen megismerni a nemzetközi sportvilág működését, és abban is tapasztalatot szereztem, hogyan lehet hatékony együttműködést kialakítani a különböző érdekelt felekkel, legyen szó szponzori tárgyalásokról, munkacsoportokról vagy a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal való kapcsolatunkról. Hiszem, hogy a proaktív gondolkodásmód és az innováció nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy olyan stratégiákat dolgozzunk ki, amelyek hosszú távon biztosítják a sportolók és a Nemzetközi Triatlon Szövetség sikerét” – nyilatkozta Tóth Tamás.

Tóth Tamás mellett további két magyar szakember kerülhet a TRI szakmai testületeibe. Varga Bélát a technikai bizottság, míg Gályász Andrást az orvosi bizottság tagjai közé jelöli a hazai szövetség – zárujl a magyar szövetség közleménye.

Címlapról ajánljuk
Kopasz Bálint: egy ideig nem tervezek kajakba ülni

Kopasz Bálint: egy ideig nem tervezek kajakba ülni

Bár alapvetően örül a bronzéremnek a címvédő Kopasz Bálint, nem tagadja, némi csalódottságot is érzett a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyszámának olimpiai döntője után. A Győri VSE sportolója azt mondta az InfoRádióban, nem érzett bénító nyomást amiatt, hogy neki kellene hoznia a remélt magyar aranyérmet a kajak-kenu sprint szakágának utolsó olimpiai versenynapján.
VIDEÓ
Megújul a VOSZ: vállalkozásfejlesztést is kínálnak az átalakuló irodáik

Megújul a VOSZ: vállalkozásfejlesztést is kínálnak az átalakuló irodáik

Már tíz vármegyeszékhelyen működnek a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megújult területi irodái, ahol a Széchenyi Kártya Program termékeivel kapcsolatos eddigi, megszokott ügyintézésén/tanácsadáson kívül új szolgáltatásokkal, például az ESG-előírásokra való felkészülés támogatásával is segítik majd a kkv-kat – mondta a VOSZ elnöke a Portfolio-nak adott interjúban. Eppel János kiemelte: a tavalyi recessziós évben a Széchenyi Kártya Program hiteleinek majdnem 80%-a a vállalkozások napi működésének fenntartását, a likviditás biztosítását szolgálta. Az idei évvel kapcsolatban elmondta: ugyan csökkent az infláció, nőtt a reálkereset, valamint a kamatpálya is lefelé tart, azonban a fogyasztás még nem indult be, emiatt kivárnak a hazai kkv-k, várják a felfelé mutató tartós trendet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×