eur:
395.72
usd:
360.38
bux:
72324.49
2024. augusztus 16. péntek Ábrahám
Adama Traoré, a Ferencváros (k) játékosának gólöröme a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Kecskeméti TE mérkőzésen a Groupama Arénában 2024. augusztus 3-án.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

A Banja Lukával játszik a Ferencváros

Most dől el, melyik kupában lesz főtáblás a Fradi.

A Ferencváros a bosnyák Borac Banja Luka együttesével csap össze a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének utolsó, negyedik fordulójában.

A magyar bajnok kedden alulmaradt - 1-3-as összesítéssel - a dán Midtjyllanddal szemben a Bajnokok Ligája selejtezőjében, így átkerült a második számú európai kupasorozat selejtezőjébe.

Az FTC-nek csütörtök estig kellett várnia ellenfelére, mely a Banja Luka-Klaksvík El-selejtezős párharcból került ki. Az első mérkőzésen a tavalyi BL-selejtezőben a Ferencvárost felülmúló feröeri együttes nyert hazai pályán 2-1-re, csütörtökön Boszniában pedig sokáig továbbjutásra állt, ám a nagy fölényben játszó hazaiak a hajrában hosszabbításra mentették a párharcot, majd a ráadásban megszerezték a továbbjutásukat jelentő gólt.

A Banja Luka 4-3-as összesítéssel jutott tovább, míg a Klaksvík a Konferencia-liga selejtezőjének utolsó körében folytatja nemzetközi szereplését.

A jövő héten kezdődő FTC-Banja Luka párharc győztese az El, a vesztese pedig a Kl főtáblájára kerül.

Az Európa-liga selejtezőjének utolsó fordulójában szerepel majd Bolla Bendegúz együttese, az osztrák Rapid Wien is, mely kettős győzelemmel ejtette ki a török Trabzonsport. A magyar válogatott jobbhátvéd csütörtökön gólpasszal segítette együttesét, mely a törökországi 1-0-ás sikere után, Bécsben 2-0-ra nyert.

Címlapról ajánljuk
Kopasz Bálint: egy ideig nem tervezek kajakba ülni

Kopasz Bálint: egy ideig nem tervezek kajakba ülni

Bár alapvetően örül a bronzéremnek a címvédő Kopasz Bálint, nem tagadja, némi csalódottságot is érzett a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyszámának olimpiai döntője után. A Győri VSE sportolója azt mondta az InfoRádióban, nem érzett bénító nyomást amiatt, hogy neki kellene hoznia a remélt magyar aranyérmet a kajak-kenu sprint szakágának utolsó olimpiai versenynapján.
VIDEÓ
Megújul a VOSZ: vállalkozásfejlesztést is kínálnak az átalakuló irodáik

Megújul a VOSZ: vállalkozásfejlesztést is kínálnak az átalakuló irodáik

Már tíz vármegyeszékhelyen működnek a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megújult területi irodái, ahol a Széchenyi Kártya Program termékeivel kapcsolatos eddigi, megszokott ügyintézésén/tanácsadáson kívül új szolgáltatásokkal, például az ESG-előírásokra való felkészülés támogatásával is segítik majd a kkv-kat – mondta a VOSZ elnöke a Portfolio-nak adott interjúban. Eppel János kiemelte: a tavalyi recessziós évben a Széchenyi Kártya Program hiteleinek majdnem 80%-a a vállalkozások napi működésének fenntartását, a likviditás biztosítását szolgálta. Az idei évvel kapcsolatban elmondta: ugyan csökkent az infláció, nőtt a reálkereset, valamint a kamatpálya is lefelé tart, azonban a fogyasztás még nem indult be, emiatt kivárnak a hazai kkv-k, várják a felfelé mutató tartós trendet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×